Κρήτη | Τώρα υπόσχονται να βάλουν αίθουσες στο σχολείο με τα χαρτόκουτα μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr

Έπειτα από την πανελλήνια κατακραυγή που ξεσήκωσε το ρεπορτάζ του zarpanews.gr το οποίο είχε αναδείξει την απαράδεκτη κατάσταση στο Ειδικό Σχολείο στην Ιεράπετρα, με τα χαρτόκουτα σε ρόλο… τοίχων (ΕΔΩ), οι τοπικές αρχές πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο και υποσχέθηκαν να τοποθετήσουν 4 προκάτ αίθουσες στο σχολείο, σύμφωνα με το radiolasithi.gr.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από την πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας, Μαρία Ρουμελιωτάκη και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μακράκη.

Οι αρμόδιοι υποσχέθηκαν ότι θα γίνει

η τοποθέτηση τεσσάρων προκάτ αιθουσών για να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι ανάγκες του Δημοτικού, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή κάποιων επιπλέον αιθουσών.

Ως αιτία για την κατάσταση που είδε όλη η χώρα, οι αρχές παρουσίασαν την… αδυναμία της αρμόδιας Επιτροπής Κτιριακών Υποδομών. Παράλληλα, φέτος, λόγω των μεγάλου σεισμού στο Αρκαλοχώρι, άλλαξε ο προγραμματισμός τόσο των Κτιριακών Υποδομών που ασχολήθηκε με τις σεισμόπληκτες περιοχές όσο και του Δήμου Ιεράπετρας, ανέφεραν.

Η κυρία Ρουμελιωτάκη, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr, φέρεται μάλιστα να είπε ότι το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο και ότι θα μπορούσε να είχε λυθεί με άλλους τρόπους, γι’ αυτό και θεώρησε ότι η δημοσιοποίησή του ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει εκ μέρους του σχολείου.

Αναρωτιέται κανείς ποιοι ήταν οι άλλοι τρόποι, από τη στιγμή που η ίδια κατάσταση επικρατούσε και πέρσι και δεν έγινε τίποτα, ενώ ερωτήματα προκαλεί και η στάση της, καθώς φαίνεται να ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος περισσότερο από όσο ενοχλείτο από την κατάσταση στο σχολείο, για την οποία ήταν αδύνατον να μη γνώριζε, καθώς είχε σχολιάσει και σε ανάρτηση στο facebook για την υπόθεση, καταλογίζοντας ευθύνες… αλλού.

zarpanews.gr με πληροφορίες από radiolasithi.gr

The post Κρήτη | Τώρα| Τώρα υπόσχονται να βάλουν αίθουσες στο σχολείο με τα χαρτόκουτα μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα