Κρήτη | Σε αναστολή εργασίας τρεις ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε Γηροκομείο

ΣεΚρήτη | ισχύ είναι από σήμερα το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους εργαζόμενους σε προνοιακές δομές που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Στο Παράρτημα ΑμεΑ –Γηροκομείου Ρεθύμνου τρεις είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής, καθώς δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με την υπεύθυνη της δομής Ζωή Σταρένιου Μπριλάκη.

Οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης, όπως έχουν το δικαίωμα, το οποίο

θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Κρήτης.

Μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματα και αν η απάντηση σε αυτά είναι αρνητική, το κενό θα καλυφθεί με το λοιπό προσωπικό καθώς και με συνεργασία με εξωτερικούς γιατρούς, όπως τόνισε στο goodnet η κα Σταρένιου Μπριλάκη, δεδομένου ότι το θέμα το έχει ήδη συζητήσει και αποφασίσει το Δ.Σ. της δομής.

Το αίτημα εξαίρεσης – για σοβαρούς ιατρικούς λόγους – μπορεί να κατατεθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφορά, στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, για τους οποίους επιβάλλεται από τις 16 Αυγούστου και τους υγειονομικούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τους οποίους η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να ενημερώνει τον εργοδότη-προϊστάμενο για τον εμβολιασμό του, επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 6 μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια εμβολιασμού.

Οι τελευταίοι κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, σύμφωνα με την λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

goodnet.gr

The post Κρήτη | Σε αναστολή εργασίας τρεις ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε Γηροκομείο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα