Κρήτη | Προβληματισμό φέρνουν στους αμπελουργούς οι έντονες βροχοπτώσεις

Η μεγάλη ανατροπή στο σκηνικό του καιρού καθώς μετά την έντονη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία της Κρήτης, έχει προβληματίσει τους αμπελουργούς μιας και φοβούνται τα χειρότερα.

Στον Προφήτη Ηλία και τις Αρχάνες μια περίπου ώρα δυνατής βροχής άφησε άναυδους τους κατοίκους και σκόρπισε ανησυχία για τα σταφύλια, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, Μύρωνα Χιλετζάκη αν το φαινόμενο συνεχιστεί , τότε θα

υπάρξει πρόβλημα σε κάποιες πρώιμες ποικιλίες.

ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ

Ποταμοί Λασιθίου 8.00 mm

Τζερμιάδο 5.6

Μεταξοχώρι Ηρακλείου 4.4

Άγιος Νικόλαος 3.8

Ανώγεια 3.4

Χθες Κυριακή η εικόνα στις Αρχάνες θύμιζε περισσότερο Ιανουάριο παρά Ιούλιο…με έναν μολυβί ουρανό, ασθενείς βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές σημειώθηκαν και στο Ηράκλειο και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού, μια εικόνα που απέχει πολύ από το καλοκαιρινό σκηνικό με τον λαμπερό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σαστισμένοι και οι ξένοι επισκέπτες που περίμεναν με λαχτάρα να απολαύσουν τον ήλιο της Κρήτης αλλά διαπίστωσαν ότι το νησί μας έχει τροπικό κλίμα. Πάντως σταδιακά από τη Δευτέρα θα αλλάξει και πάλι το σκηνικό του καιρού.

neakriti.gr 

The post Κρήτη | Προβληματισμό| Προβληματισμό φέρνουν στους αμπελουργούς οι έντονες βροχοπτώσεις appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα