Κρήτη | Πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι άλλαξαν δουλειά λόγω της πανδημίας

Σοβαρά τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Και αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι υποχρεώθηκαν σε εργασία μικρότερης σεζόν, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αναζητήσουν εργασία εκτός του κλάδου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Εκεί αποδίδει την εικόνα που παρατηρήθηκε τη φετινή σεζόν, που πολλοί ξενοδόχοι ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να βρουν προσωπικό, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου Κωστής Νικολιδάκης.

Γιατί μπορεί η σεζόν να ήταν καλή, σε σχέση με αυτή του 2020, όμως και πάλι

η εργασία δεν ήταν μίας κανονικής τουριστικής περιόδου από τον Απρίλιο και μετά δηλαδή.

«Με τρεις μήνες δουλειά μπορεί να ανταπεξέλθει το νοικοκυριό; Οπότε οι συνάδελφοι, πολλοί εξ αυτών, άρπαξαν την ευκαιρία όταν βρήκαν μία δουλειά που είναι για όλο το χρόνο, να φύγουν. Δηλαδή με τρεις μήνες δουλειά, δηλαδή 3 χιλ. ευρώ… ποιο νοικοκυριό τα καταφέρνει;», αναρωτιέται ο κ. Νικολιδάκης, ο οποίος τονίζει πως πολιτεία και ξενοδόχοι πρέπει να λάβουν τη σχετική μέριμνα. «Καλό θα ήταν και η πολιτεία και η εργοδοσία να σκύψουν πάνω από τους εργαζόμενους γιατί τα έσοδα δεν τα φέρνει ούτε ο ήλιος, ούτε η θάλασσα, ούτε τα μάρμαρα του κάθε ξενοδοχείου. Τα φέρνουν η κρητική φιλοξενία και το κρητικό φιλότιμο, τα οποία τα προσφέρουν οι εργαζόμενοι».

Δουλουμπέκης: «Ένα ακόμη κυβερνητικό πλήγμα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Ρεθύμνου»

Δήλωση με αφορμή την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ που ζητάει από δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ρεθύμνου κι εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα να επιστρέψουν τα χρήματα των επιδομάτων τους έκανε ο γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δουλουμπέκης, σημειώνοντας:

«Τουρισμός δεν είναι τα μάρμαρα των ξενοδοχείων και οι μεγάλοι φίλοι του Μητσοτάκη, αλλά οι άνθρωποι του. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που δέχονται ένα ακόμη πλήγμα, καθώς η κυβέρνηση ζητά από αρκετούς από αυτούς, δεκάδες ρεθυμνιώτισσες και ρεθυμνιώτες μεταξύ τους, να επιστρέψουν 2 έως 3 χιλιάδες ευρώ (!) ο καθένας, με το αιτιολογικό ότι η ειδικότητα τους είναι εκτός κλαδικής σύμβασης ξενοδ/λων και κατά συνέπεια, κακώς έλαβαν το επίδομα – αποζημίωση των 534 ευρώ.

Επιπλέον αυτού χάνουν το δικαίωμα της συνέχισης της εποχικότητας και για το 2022, καθώς θα πρέπει να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ με την διάταξη του «μια φορά εποχιακός», που μεταφράζεται σε συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων. Η εγκύκλιος 63826 του ΟΑΕΔ πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

Πηγή: goodnet.gr

The post Κρήτη | Πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι άλλαξαν δουλειά λόγω της πανδημίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα