Κρήτη | Πωλητήρια μετά τον διωγμό στον Καρτερό – Εικόνες από τα άδυτα της τροχοσπιτούπολης

Μια βόλτα στα άδυτα της τροχοσπιτούπολης στον Καρτερό, που μεθοδικά έχει αρχίσει να ξηλώνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, είναι αρκετή για να παρατηρήσει κάποιος ότι οι ιδιοκτήτες, που δεν ξέρουν τώρα τι να κάνουν τα τροχόσπιτα που είχαν τοποθετήσει στην περιοχή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, έχουν βάλει πωλητήρια.

Σε κάποια τροχόσπιτα που δείχνουν εξωτερικά ότι είναι πιο καινούργια από άλλα και σε καλή κατάσταση, έχουν τοποθετηθεί πωλητήρια και τηλέφωνα για πληροφορίες.

Άλλα, τα οποία είναι

σχεδόν σάπια, έχουν αφεθεί στο έλεος, ενώ η περιοχή μοιάζει τώρα σαν εμπόλεμο μέρος. Σωροί σκουπιδιών, ξύλα και υλικά που είχαν χρησιμοποιήσει πολίτες που καταπάτησαν επί χρόνια το «φιλέτο» του Καρτερού, που ανήκει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ, βρίσκονται μετά τις πρώτες κατεδαφίσεις στις άκρες των δρόμων που οδηγούν στη νέα αθλητική εγκατάσταση. Ένα περιπολικό «κόβει» βόλτες, ενώ την Κυριακή 24 Ιουλίου, πολύς κόσμος που ήθελε να φτάσει στην παραλία έβρισκε μπάρες και φύλακες στις εισόδους της αθλητικής εγκατάστασης.

Δύο ή τρία πάρκινγκ έχουν διαμορφωθεί στο σημείο, ενώ η εικόνα με τα ξηλωμένα παραπήγματα θυμίζει μια «φαβέλα» υπό διωγμό. Από τους ξηλωμένους τοίχους των παραπηγμάτων διακρίνεται το εσωτερικό τους, με τα πρόχειρα λουτρά και τις τουαλέτες, τα κουζινάκια και τις αυλές, ενώ ολόκληρα σαλόνια, βιβλιοθήκες, ντουλάπες και οικοσκευή βρίσκονται σε χωράφια και δρόμους μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να απομακρυνθούν από το σημείο.

Κάποιοι έμεναν και την Κυριακή 24 Ιουλίου, εκεί απολαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες ελευθερίας τους. Κάποιοι τα έχουν εγκαταλείψει πλήρως. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα έχουν γίνει περίπου 150 εκκαθαρίσεις και τίποτα δε θα θυμίζει πλέον την τροχοσπιτούπολη που στήθηκε κάτω από τη μύτη… των Υπηρεσιών.

neakriti.gr

The post Κρήτη | Πωλητήρια| Πωλητήρια μετά τον διωγμό στον Καρτερό – Εικόνες από τα άδυτα της τροχοσπιτούπολης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Πωλητήρια, Καρτερό – Εικόνες,kriti | politiria, kartero – eikones