Κρήτη | Οφειλέτρια με χρέος 90.000 ευρώ έσωσε την περιουσία της

Τράπεζα , ζήτησε απόρριψη της αίτησης δανειολήπτριας , που είχε καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, και ακόμα αίτησε την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων αυτής, κατ άρθρο 9 του ν.3869/2010, παρά ταύτα η δανειολήπτρια πέτυχε»κούρεμα» του χρέους της κατά 60 % και διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων της, για συνολικό χρέος 89.420,08 ευρώ, σύμφωνα με την υπαρ.70/2017 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας σε εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλο (μάγειρα) , σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών

Κρήτης, στην οποία απευθύνθηκε ,η εν λόγω οφειλέτρια ,από το έτος 2013, ζητώντας την συνδρομή της, για την ένταξη της στον ν.3869/2010.

Αναλυτικά : πρόκειται , για οφειλέτρια ,είναι ηλικίας 56 ετών, με τρία ενήλικα τέκνα, έγγαμη , εργάζεται ως εποχιακή υπάλληλος ,σε σήμερα τυγχάνει άνεργος, ο δε σύζυγος της ,σήμερα τυγχάνει άνεργος, πριν την οικονομική κρίση της Χώρας, εργαζόταν ως οικοδόμος, σήμερα πραγματοποιεί ελάχιστα αγροτικά ,σε αγροκήπια της περιοχής. Η εν λόγω δανειολήπτρια, είχε χρεωθεί σε μία τράπεζα , αλλά σε τρία δάνεια ,ως οφειλέτης.

Εισόδημα που διαθέτει : To μηνιαίο εισόδημα της , φθάνει στα 500 ευρώ, όταν εργάζεται στην ξενοδοχουπαλληλική μονάδα, εποχιακά ως μάγειρας.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η οφειλέτρια:
α)ένα διαμέρισμα επιφάνειας 82,80 τ.μ β) δύο αγροτικά ακίνητα (ελαιόφυτα)επιφανείας ,6.000 τ.μ γ)Ι.Χ αυτοκίνητο
Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Ιεράπετρας , παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις της μοναδικής αντίδικης τράπεζας ,ζητώντας να απορριφθεί. η αίτηση, ως νόμω και ουσία αβάσιμη απαράδεκτη, αόριστη, ανεπίδεκτη δικαστικής εκτιμήσεως και αίτημα ρευστοποίησης κατ άρθρο 9 του ν.3869/2010, το δικαστήριο της Ιεράπετρας , με την υπαρ.70/2017 απόφαση του, όρισε:
-Δέχεται, την αίτηση εν μέρει
-Ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας ,προς την μοναδική μετέχουσα , με μηνιαίες καταβολές επί πενταετία, συνολικού ποσού, 50 ευρώ.
-Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας, αλλά και όλων των περιουσιακών στοιχείων.
-Υποχρεώνει, την αιτούσα να καταβάλει , για την διάσωση του σπιτιού της, σε 240 μηνιαίες δόσεις (20 χρόνια) το ποσό των 134,20 ευρώ, στην μοναδική μετέχουσα πιστώτρια
-«κουρεύει» το χρέος της αιτούσας , κατά 60 % περίπου , ήτοι από το συνολικό χρέος των 89.420,08 ευρώ, θα καταβάλλει συνολικά ,το ποσό των 35.160 ευρώ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα