Κρήτη | Οδηγίες σε ασθενείς λόγω έλλειψης φαρμάκων δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Οδηγίες προς τους ασθενείς δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, με αφορμή τις σημαντικές ελλείψεις που έχουν προκύψει σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου:

«Σας ενημερώνουμε πως το διαχρονικό πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων έχει φτάσει σε πρωτοφανή έκταση και σοβαρότητα. Επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει επάρκεια σε πλήθος συνταγογραφούμενων αλλά και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και στην προσπάθεια να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο μας στην κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού, συνιστούμε τα εξής :

·        

Οι χρονίως πάσχοντες φροντίζετε ώστε να προσέρχεστε εγκαίρως για την εκτέλεση της συνταγής σας ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο να καλύψει ο φαρμακοποιός πιθανές ελλείψεις.
·         Εμπιστευτείτε το φαρμακοποιό σας προσπάθεια εύρεσης εναλλακτικών σκευασμάτων, με βάση τη δραστική ουσία και τις φαρμακολογικές ιδιότητες. Αν δεν υπάρχει σκεύασμα συγκεκριμένου Brand, αναζητούμε φαρμακολογικώς και θεραπευτικώς ισοδύναμο.
·         Στην περίπτωση που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας φάρμακα για οξεία πάθηση , κρατάτε επικοινωνία μαζί του ώστε να σας προτείνει εναλλακτικές διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων σε περίπτωση που δεν βρείτε τα συγκεκριμένα φάρμακα.
·         Λάβετε μέριμνα για ιδιαίτερη προσοχή την περίοδο των γιορτών καθώς υπάρχει έξαρση ιώσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία και ελπίδα για καλύτερες συνθήκες για όλους».

zarpanews.gr

The post Κρήτη | Οδηγίες| Οδηγίες σε ασθενείς λόγω έλλειψης φαρμάκων δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα