Κρήτη | Κατρούγκαλος : Αλλαγή σελίδας στην πορεία του τόπου η συμφωνία στο Eurogroup

Για αλλαγή σελίδας στην πορεία του τόπου των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας έκανε λόγο πριν από λίγο ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Η συμφωνία υπηρετεί το διπλό σκοπό μας:να ξαναστήσουμε την οικονομία στα πόδια της και να την οδηγήσουμε στην έξοδο από την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018.

Μάλιστα επιτέθηκε κατά της ΝΔ

και των στελεχών της σημειώνοντας πως δεν χρεοκόπησε η χώρα αλλά το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας που εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας για την κατάσταση της οικονομίας είπε πως τα σημάδια ανάκαμψης είχαν εμφανιστεί και πριν τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση κάνοντας λόγο αύξηση των εξαγωγών κατά 6% το τελευταίο τρίμηνο και κατά 11% των επενδύσεων από το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που περίμενε τα ευχάριστα νέα από την συμφωνία με τους θεσμούς θα αναζωπυρωθεί ιδιαίτερα από τώρα και μετά.

Τέλος αναφέρθηκε στις προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας Ρωσίας Ελλάδας, στο καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, στο γεγονός πως οι Ρώσοι επέλεξαν Κρήτη για τη συνάντηση αυτή και δεσμεύτηκε πως το νησί θα εκπροσωπηθεί στο υπό ενεργοποίηση Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο που είναι στις προτεραιότητες της διυπουργικής επιτροπής που θα συνεδριάσει το ερχόμενο φθινόπωρο στη Μόσχα.

Πηγή : cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα