Κρήτη | “Έσπασε ρεκόρ” η εορταστική κίνηση σε καφέ και εστιατόρια

“Ρεκόρ” έσπασε η κίνηση στην εστίαση, στο Ηράκλειο, κατά τις ημέρες της εορταστικής περιόδου! «Δεν έχει προηγούμενο αυτο που έγινε στο Ηράκλειο. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και εμείς αφουγκραστήκαμε το πρόβλημα της ακρίβειας και συγκρατήσαμε τις τιμές στα καταστήματα μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου κ. Μαρία Αντωνακάκη.

Ταυτόχρονα

τόνισε ότι «η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη που έφτασε σε επίπεδα του 2017 και 18 όταν ο κόσμος έβγαινε μαζικά από το σπίτι».

«Βοήθησαν και οι εκδηλώσεις του Δήμου»

Μάλιστα η κ. Αντωνακάκη τόνισε ιδιαίτερα ότι οι μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί καθημερινά, πρωί και απόγευμα, από τον Δήμο Ηρακλείου στις κεντρικές πλατείες της πόλης βοήθησαν στην έξοδο των πολιτών στα μαγαζιά εστίασης.

«Ήταν εξαιρετικά έντονη η κινητικότητα κατά τις ημέρες των εορτών και σε συνάρτηση μάλιστα με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο του Ηρακλείου ενώ σύμμαχος μας στάθηκε και καλός καιρός» επισήμανε η πρόεδρος του Συνδέσμου.

“Πεθαίνει” η νυχτερινή διασκέδαση;

Παρότι ο κλάδος της εστίασης σφύζει από ζωή και περνάει μία πρωτόγνωρη περίοδο άνθησης, η πρόεδρος του Συνδέσμου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα και club του Ηρακλείου που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

«Αξίζει βέβαια να επισημάνουμε ότι λόγω κορωνοϊού έκλεισαν πάρα πολλά νυχτερινά κέντρα και clubs στο Ηράκλειο. Ενώ παλιότερα έσφυζε από ζωή η πόλη πλεον έχουν κλείσει πολλά νυχτερινά κέντρα, όχι μαζικής εστιάσης, αλλά clubs. Σημειώνεται ότι υπήρχαν πάνω από 20-30 ενώ σήμερα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» τόνισε.

Την ίδια ώρα όμως η κ. Αντωνακάκη εξακολουθεί να δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας και να στέλνει το μήνυμα ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και να έχει αρνητική ψυχολογία λόγω κορωνοϊού ή ενεργειακής κρίσης. Πάντα μετά τις γιορτές εμφανίζεται μία κάμψη στη διασκέδαση και τα καταστήματα αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κίνηση θα συνεχιστεί».

«Οι επιχειρηματίες καταπονούνται πολλά χρόνια, προσπαθώντας να κρατήσουν τις τιμές και την κίνηση των καταστημάτων εστίασης σε επίπεδα προ κορωνοϊού. Ο κόσμος έφαγε, ξενύχτησε και διασκέδασε ενώ άφησε πίσω του όλες τις ανησυχίες των περασμένων ετών και θα θέλαμε αυτό να συνεχιστεί» σημείωσε η χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας έκανε αναφορά σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λέγοντας ότι «λείπουν τα εργατικά χέρια παρότι η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος πυλώνας μετά τον τουρισμό. Στηρίζει σημαντικά την οικονομία και τα έσοδα του κράτους».

«Διασκέδασε με την ψυχή του ο κόσμος στα Χανιά»

Με σύμμαχο τον καλό καιρό όλα πήγαν πολύ καλά στη μαζική εστίαση και διασκέδαση και στα Χανιά. Καφετέριες, εστιατόρια, club και νυχτερινά μαγαζιά «πλημμύρισαν» από κόσμο κατά την εορταστική περίοδο.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που ήταν όλα κλειστά, ο κόσμος βγήκε και διασκέδασε με την ψυχή του. Ο καιρός βοήθησε αρκετά και δουλέψαμε όλα τα μαγαζιά σε εστίαση, νυχτερινά κέντρα, club και καφετέριες γέμισαν από κόσμο καθώς το είχε ανάγκη αφού μέχρι και πέρυσι ήταν κλειστά τα μαγαζιά» ανέφερε στο Cretalive ο πρόεδρος Μαζικής Εστίασης Δυτικής Κρήτης κ. Μανώλης Γερεουδάκης.

Ιεραπέτρα: Γερμανοί και Αυστριακοί διασκέδασαν… σαν Κρητικοί

Πάρα πολύ έντονη ήταν η διασκέδαση και στην Ιεράπετρα με ντόπιους, επισκέπτες αλλά και τους ξένους που έχουν επιλέξει την Κρήτη ως μόνιμο τόπο κατοικίας τους πλέον να γλεντάνε μέχρι το πρωί.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας Μανώλης Μιχελαράκης, ανέφερε στο cretalive ότι «πήγε πάρα πολύ καλά η κίνηση σε όλα τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης. Είχαμε επισκέπτες από την Ιεράπετρα αλλά και τα γύρω χωριά και από την υπόλοιπη Κρήτη οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μαγαζιά με ζωντανό πρόγραμμα».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι Γερμανοί και Αυστριακοί που μένουν μόνιμα στην περιοχή διασκέδασαν σαν… Κρητικοί στα ελληνικά μαγαζιά ακολουθώντας την ένταση και το ρυθμό της τοπικής μουσικής!

cretalive.gr

The post Κρήτη | “Έσπασε ρεκόρ” η εορταστική κίνηση σε καφέ και εστιατόρια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | “Έσπασε ”,kriti | “espase ”