Κρήτη | Αποχωρούν τέσσερις γιατροί από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Σε ακόμα πιο δυσχερή θέση πρόκειται σύντομα να βρεθεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας αφού εντός του επόμενου διμήνου τέσσερις γιατροί έχουν προγραμματίσει την αποχώρησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, γιατροί τεσσάρων ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας, ΩΡΛ και αναισθησιολογίας) θα μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα ενώ αν σ’ αυτούς προστεθεί και ο καρδιολόγος ο οποίος, παρά τις υποσχέσεις της κεντρικής διοίκησης των Νοσοκομείων του Λασιθίου, εξακολουθεί να εργάζεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, συνολικά με πέντε απώλειες ξεκινά η χρονιά για το Νοσοκομείο.

Η

αβεβαιότητα για το μέλλον του Νοσοκομείου, το νέο νομοσχέδιο που έφερε ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι δεν γίνονται κινήσεις για ενίσχυση με προσωπικό, δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με φανερές πλέον τις συνέπειες.

Οι αποχωρήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην εκπεφρασμένη άποψη του Υπουργείου Υγείας για αλλαγές στο «χαρακτήρα» των δομών υγείας του Λασιθίου, οι οποίες στοχεύουν κυρίως τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Θυμίζουμε πως για το θέμα των προβλημάτων του Νοσοκομείου έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση φορέων της περιοχής με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με σκοπό να παρθούν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστούν οι όποιες αντιδράσεις.

radiolasithi.gr 

The post Κρήτη | Αποχωρούν| Αποχωρούν τέσσερις γιατροί από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα