Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χανίων: «Η κυβέρνηση να τους φέρει πίσω, τους χρειαζόμαστε»

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων, καθώς δουλεύουν σε οριακή κατάσταση, μετά και την αναστολή εργασίας στην οποία βρίσκονται 85 υγειονομικοί.

Μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης ανέφερε πως καθημερινά, οι εργαζόμενοι υπερβαίνουν εαυτούς και μάχονται για το καλό των πολιτών με ότι μέσα τους έχουν απομείνει ενώ υπάρχει και μεγάλη δυσκολία για κάλυψη των 85 θέσεων

που έχουν μείνει κενές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, τάσσεται στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή και καλεί την κυβέρνηση να βρει τρόπο για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεωργιακάκης δήλωσε: «Εμείς σαν Σωματείο είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, είμαστε οι πρώτοι που εμβολιαστήκαμε και κάνουμε αγώνες για τον εμβολιασμό και κάνουμε συνέδρια για τον εμβολιασμό, αλλά είμαστε ξεκάθαρα κάθετοι στο να χάνουμε συναδέλφους αυτή τη στιγμή. Πενθούν τα νοσοκομεία. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πόλεμο. Περισσεύει στρατιώτης στον πόλεμο; Κανένας στρατιώτης δεν περισσεύει στον πόλεμο και διώχνουμε αυτή τη στιγμή στρατιώτες.»

Μεταξύ των 85 ανεμβολίαστων υγειονομικών του νοσοκομείου Χανίων που έχουν τεθεί σε αναστολή, βρίσκονται σε μικρό αριθμό γιατροί, ως επί το πλείστον νοσηλευτές, τεχνικοί, προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης.

Ο Βαρδής Γεωργιακάκης μεταξύ άλλων, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης προσωπικού από την πλατφόρμα της 7ης ΥΠΕ αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδώσει καρπούς, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι υγειονομικοί:  «Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν τα προς το ζην τους. Οι άνθρωποι διεκδικούν ένα δίκαιο αγώνα και διεκδικούν το δικαίωμα να επιστρέψουν στη δουλειά τους, σε μια μάχη που δεν περισσεύει κανένας. Τι διαχωρισμός είναι αυτός; Η κυβέρνηση θέλει να δει ανθρώπους να πεινάνε; Να είναι στην ανεργία; Αυτή τη στιγμή αντέχει το σύστημα υγείας να μην έχει μέσα υγειονομικούς; Ψάχνουμε στις πλατφόρμες της 7ης ΥΠΕ και γενικότερα ανά την Ελλάδα να βρούμε υγειονομικούς να καλύψουν τις κενές θέσεις, αλλά δεν υπάρχουνε. Κι εμείς τους έχουμε και τους διώχνουμε, σε όλες τις ειδικότητες. Έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούμε αυτή τη στιγμή εργαζόμενους; Έχουμε έμπειρο προσωπικό, εκπαιδευμένο και να του πούμε φύγετε; Και με 3 και με 5 rapid tests και με PCR ακόμα, με ότι θέλει. Να τους φέρει, τους χρειαζόμαστε. Τους έχουμε ανάγκη. Δε μιλάμε μόνο συνδικαλιστικά μιλάμε ανθρώπινα.»

Παράλληλα ο κ. Γεωργιακάκης, αναφέρθηκε στις δύσκολες και πιεστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι υγειονομικοί, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας: «Εδώ και δυο χρόνια δε μπορούμε να χαρούμε, είμαστε χωρίς άδειες. Καταλαβαίνετε λοιπόν σε τι κατάσταση είμαστε;»

Την ίδια ώρα, ο κ.Γεωργιακάκης είπε πως στο Νοσοκομείο υπάρχει και προσωπικό που εργάζεται χωρίς να έχει εμβολιαστεί για λόγους υγείας και έχει περάσει από επιτροπή ωστόσο συνεχίζοντας τόνισε: «Οι συνοδοί που κάθονται στα επισκεπτήρια και βλέπουν τους συγγενείς τους είναι όλοι εμβολιασμένοι;»

Την ώρα που τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ στην υπόλοιπη Ελλάδα ασφυκτιούν, τα Χανιά προς το παρόν είναι σε καλή κατάσταση, όπως επιβεβαίωσε και  ο κ. Γεωργιακάκης: «Αυτή τη στιγμή στα Χανιά κρατάμε ένα καλό επίπεδο. Ευχόμαστε να μην ξεσπάσει το τρίτο κύμα, λόγω του κρύου καιρού που έρχεται από δω και πέρα.» 

Τέλος, ο κ. Γεωργιακάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι οι υγειονομικοί δεν ανήκουν στα επαγγέλματα με ένσημα βαρέα κι ανθυγιεινά και δήλωσε πως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους πολίτες: « Αν είναι δυνατόν να μην είμαστε οι υγειονομικοί στα ανθυγιεινά επαγγέλματα. Στα παλαμάκια θα μείνουμε, δεν έχουμε δει ούτε μια έξτρα βοήθεια, ούτε καν, πέρα από ένα ευχαριστώ από τον κόσμο που έρχεται εδώ και μας αναγνωρίζει. Γιατί οι απλοί πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε και είμαστε εδώ γι’ αυτούς.»

zarpanews.gr

The post Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χανίων: «Η κυβέρνηση να τους φέρει πίσω, τους χρειαζόμαστε» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα