Κράτος του Φουρθιώτη

Τη µεγάλη κοµπίνα του Μένιου Φουρθιώτη και τον ρόλο που έπαιξε ο παρουσιαστής – διασκεδαστής – τηλεπωλητής – όψιµος φιλοκυβερνητικός εκδότης, γνωστός στο πανελλήνιο ως πρώην µάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, στην καρατόµηση ενός ισχυρού υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του Γιάννη Βρούτση, αποκάλυψε το Documento.

Μα είναι δυνατόν, θα αναρωτηθεί κανείς, ένας Μένιος Φουρθιώτης να αποτελεί µία από τις βασικές

αιτίες αποµάκρυνσης του Γ. Βρούτση από τον υπουργικό θώκο; Κι όµως! Οσο ανήκουστο κι αν ακούγεται, επί ηµερών Ν∆ ο Μένιος Φουρθιώτης έχει αναχθεί σε µέγιστο παράγοντα που βεβαίως χαίρει και των ανάλογων τιµών!

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του Documento όλα ξεκίνησαν όταν o «πολυπράγµων» Φουρθιώτης εκµεταλλεύτηκε ένα κενό στο πρόγραµµα «Συν-Eργασία», µε αποτέλεσµα από εκεί που λάµβανε µισθό έως 1.000 ευρώ µηνιαίως να εµφανίζεται ξαφνικά να λαµβάνει µεικτές µηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ. Με αυτό τον δήθεν µισθό µπήκε στο πρόγραµµα «Συν-Eργασία» ώστε να λαµβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των µηνιαίων αποδοχών. Το ίδιο έπραξε και για πρώην ή νυν συνεργάτες του εν αγνοία τους, αφού αυτός ήταν ο τελικός εισπράκτορας, µερικοί εκ των οποίων τον έχουν ήδη καταγγείλει στον ΕΦΚΑ.

Την ευφάνταστη… κοµπίνα αντιλήφθηκε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έπειτα από ένα λάθος του λογιστή του Φουρθιώτη. Σε δηλώσεις του στο Documento ο τέως υπουργός επιβεβαίωσε ότι πραγµατοποιήθηκε όντως εικονική αύξηση των µισθών, χωρίς να αναφέρει το όνοµα του επιτήδειου, ο οποίος όµως φωτογραφήθηκε ξεκάθαρα ως ο δράστης της κοµπίνας που είχε µερικώς αποκαλυφθεί από τον περασµένο ∆εκέµβριο. Μια κοµπίνα που ανάγκασε τον υπουργό να καταθέσει τότε τροπολογία ώστε να σταµατήσει να εισπράττει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο Φουρθιώτης και οι τυχόν επίδοξοι µιµητές του.

Λίγες ηµέρες αργότερα ο Γ. Βρούτσης βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήµατος. Και µπορεί να µη µας επιβεβαίωσε ρητά ότι αυτή η υπόθεση του στέρησε την υπουργική θέση, εντούτοις έκανε λόγο για το «τεράστιο πολιτικό κόστος» που εισέπραξε.

Η εξοργιστικά προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει από την κυβέρνηση ο άνθρωπος που στο παρελθόν αυτοπροσδιορίστηκε ως μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου προκάλεσε ντόμινο αποκαλύψεων αλλά και πολλές απορίες

Οταν είσαι… Μένιος

Ολα τα δεδοµένα των τελευταίων ηµερών δείχνουν ότι ο Μ. Φουρθιώτης επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη απολαµβάνει ιδιαιτέρως προνοµιακής µεταχείρισης. Κανείς δεν γνωρίζει όµως ποιος είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της προστασίας –και κυρίως για ποιον λόγο– για ένα πρόσωπο που έχει και ανοικτές υποθέσεις µε τη ∆ικαιοσύνη. Το σίγουρο είναι οι καλές και ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί ο πολυπράγµων παρουσιαστής µε τη Ν∆. Αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήταν να λάβει µερικές χιλιάδες ευρώ για τις ιστοσελίδες του από την περιβόητη λίστα Πέτσα. Η αποκάλυψη του γεγονότος και ο θόρυβος που προκάλεσε στην κοινή γνώµη ανάγκασαν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

Η σωρεία µόνο των πρόσφατων αποκαλύψεων για τον Μ. Φουρθιώτη ξεκίνησε όταν ο αντιδήµαρχος Ραφήνας-Πικερµίου αποκάλυψε ότι για την 24ωρη φύλαξη του παρουσιαστή διατέθηκαν έξι αστυνοµικοί και πέντε περιπολικά µε τα πληρώµατά τους από ισάριθµα τµήµατα. Οι αστυνοµικοί που ανέλαβαν τη φύλαξη του γνωστού… µάνατζερ είχαν αναλάβει τρεις οκτάωρες βάρδιες, φυλάσσοντάς τον στο σπίτι αλλά και στο γραφείο του. Η ΕΛΑΣ µάλιστα του διέθεσε και θωρακισµένο τζιπ BMW X5, ενώ σύµφωνα µε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας bloko.gr, ο ίδιος «είχε επισκεφθεί δύο φορές τη µάντρα µε τις θωρακισµένες λιµουζίνες του σώµατος για να… επιλέξει».

Η ανάρτηση του αντιδηµάρχου Ραφήνας-Πικερµίου, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε θύελλα αντιδρά-σεων, γεγονός που ανάγκασε την αστυνοµία να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία µεταξύ άλλων ανα-φερόταν ότι «δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν από κάποιους δηµοσιογράφους για φύλαξη κάποιου δηµοσιογράφου». Η πλήρης κάλυψη της αστυνοµίας, η οποία διέψευσε το γεγονός προκλητικά, χωρίς καν να αναφέρει ονόµατα, αποτελεί ακόµη µία επιβεβαίωση της ισχυρής επιρροής που –άγνωστο γιατί– ασκεί ο Φουρθιώτης.

Αυτή η κάλυψη επιβεβαιώθηκε ξανά την περασµένη Τρίτη, όταν ο φωτογράφος του Documento Μάριος-Ραφαήλ Μπίκος κρατήθηκε παρανόµως για µία ώρα στην Ευελπίδων. Η άνευ προηγουµένου πρόκληση σηµειώθηκε επειδή ο φωτορεπόρτερ τράβηξε φωτογραφία που αποδείκνυε ότι ο Μ. Φουρθιώτης ήταν υπό ισχυρή αστυνοµική περιφρούρηση µε θωρακισµένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνοµίας (BMW X5) και ακόµη ένα θωρακισµένο όχηµα δικής του ιδιοκτησίας (BMW X6M). Οταν ο παρουσιαστής και η συνοδεία του αντιλήφθηκαν την παρουσία του φωτορεπόρτερ τού ζήτησαν να διαγράψει τα στιγµιότυπα. Μόλις µάλιστα ο Φουρθιώτης έµαθε ότι ο φωτορεπόρτερ εργάζεται στο Documento απείλησε µε κατάθεση µήνυσης.

Η αποκάλυψη της παράνοµης κράτησης προκάλεσε οργή στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει την αστυνοµική φρουρά του Μ. Φουρθιώτη που τις προηγούµενες µέρες… διέψευδαν ότι υπήρχε. Ο υπουργός βέβαια δεν παρείχε διευκρινίσεις γι’ αυτή την απόφασή του, επιβεβαιώνοντας εµµέσως ότι ο Μ. Φουρθιώτης δεν αποτελούσε στόχο, όπως ισχυριζόταν.

Συγκάλυψη και απάτες

Η εξοργιστικά προνοµιακή µεταχείριση που λαµβάνει ο άνθρωπος που στο παρελθόν αυτοπροσδιορίστηκε ως µάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου προκάλεσε ντόµινο αποκαλύψεων. Οπως αποκαλύπτει σήµερα το Documento, ο Φουρθιώτης φαίνεται να έχει καταγγελθεί για σωρεία απατών και προκλητικών ενεργειών. Βάσει όσων καταγγέλλουν εκείνοι που τον κατηγορούν, βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο εξασφάλισης χρηµάτων µέσω απατών.

Παρότι εδώ και τρεις µήνες πρώην συνεργάτες του Φουρθιώτη καθώς και νυν από τον τηλεοπτικό σταθµό Epsilon έχουν καταγγείλει στον ΕΦΚΑ ότι τους είχε δηλώσει στο πρόγραµµα «Συν-Εργασία» χωρίς να το γνωρίζουν, οι καταγγελίες τους δεν έχουν ερευνηθεί ούτε οι ίδιοι έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Όπως αποκαλύπτει ακόµη το Documento, ο Φουρθιώτης βρίσκεται επίσης πίσω από ένα αχανές δίκτυο δεκάδων µονοπρόσωπων εταιρειών, ενώ µία εκ των δύο γυναικών που εµφανίζονται ως διαχειρίστριές τους φέρεται να είναι καθαρίστρια. Μάλιστα η συγκεκριµένη φέρεται να έχει καταθέσει σε µια από τις επίµαχες εταιρείες ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ! Ερωτήµατα εγείρονται και για τα δώρα που προσφέρονται στην εφηµερίδα δικών του συµφερόντων «Αποκαλυπτικά», τα οποία, παρά τα όσα διαφηµίζει η εφηµερίδα, φαίνεται να είναι ευτελούς αξίας.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο τελευταίο τεύχος της διαφηµίζεται η προσφορά αυτοκινήτου. Ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να εµπλέκεται και σε απάτη µε κινητά τηλέφωνα που πωλούνταν από ιστοσελίδα. Σύµφωνα µε καταγγελίες, µολονότι κάποιοι καταναλωτές πλήρωσαν προκειµένου να αγοράσουν συσκευή κινητού, εντούτοις δεν το παρέλαβαν ποτέ. Για την υπόθεση σχηµατίστηκε δικογραφία στη Λάρισα, µολονότι αντίστοιχες καταγγελίες έγιναν και στο ΑΤ Αµαρουσίου και αλλού αλλά φαίνεται πως δεν ερευνήθηκαν ποτέ σε βάθος. Αγνωστο γιατί.

Πάντως οι στενές σχέσεις που διατηρεί ο Μ. Φουρθιώτης µε τη Ν∆ πιστοποιούνται από ακόµη ένα γεγονός: ο εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος Κωνσταντίνος Καραγκούνης, εκτός από τις συχνές εµφανίσεις που έχει πραγµατοποιήσει στην τηλεοπτική εκποµπή του Μ. Φουρθιώτη, τον έχει εκπροσωπήσει και νοµικά.

Συγκεκριµένα, ο Κ. Καραγκούνης εµφανίστηκε σε δίκη που αναβλήθηκε τον περασµένο Νοέµβριο προκειµένου να τον εκπροσωπήσει από κοινού µε ακόµη δύο συνηγόρους. Αντίδικος είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία τον κατηγορεί ότι αυτός είναι που πήρε από το χρηµατοκιβώτιο του σπιτιού της στον ∆ιόνυσο 350.000 ευρώ και στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία.

Η υπόθεση, όπως επιβεβαιώνει ο συνήγορος της Τζ. Αλεξανδράτου Χρήστος Νικολακόπουλος, διαδραµατίστηκε τον Αύγουστο του 2010 και έως σήµερα δεν έχει δικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθµό.

The post Κράτος του Φουρθιώτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα