Κράχτες για τους νέους αναζητούν στη Ν.Δ.

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις πρώτες κάλπες, όποτε και αν στηθούν αυτές.

Το γεγονός άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άλλου είδους συμπεράσματα. Την ίδια ώρα το κομματικό επιτελείο της Πειραιώς συγκροτεί τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές.

Το

ότι η Ν.Δ. εμφανίζεται αποδυναμωμένη στα νεανικά κοινά ενώ είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις μεγάλες ηλικίες έχει κάνει τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναζητούν πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να προσεγγίσουν και το κοινό 17-35.

Το θέμα Καραμανλή ήρθε πάντως να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς η αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης μεγαλώνει το πρόβλημα που είχε η Ν.Δ. στη συμπρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες λένε ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στη βόρεια Ελλάδα τον Κυριάκο Βελόπουλο γύρω στο 8% με ανοδική τάση. Γι’ αυτό πολλοί θεωρούν ότι η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική ζωή δεν βοηθάει στο να συγκρατήσει η Ν.Δ. δυνάμεις προς τους όμορους χώρους.

Παράλληλα, η Πειραιώς επιχειρεί να μειώσει τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων, δεδομένου ότι μετά την υπόθεση Πάτση στο κυβερνών κόμμα φυσάνε και το… γιαούρτι.

Σοβαρή εκκρεμότητα υπάρχει πλέον και με το θέμα της Σοφίας Νικολάου στην Εύβοια καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το θέμα της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο μόνος σίγουρος θεωρείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ θα γίνει και μια συζήτηση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστο Στυλιανίδη. Ακόμα ακούγονται τα ονόματα της Σοφίας Μπεκατώρου, της Ματίνας Παγώνη, του Νίκου Παπαϊωάννου, του Σπύρου Καρανικόλα και του Έντι Ζεμενίδη από την ομογένεια.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στον Έβρο, λογικά στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, και μένει ακόμα μία τρίτη περιφέρεια, που δεν αποκλείεται να είναι η Λάρισα.

Οι υποψήφιοι στην Αττική
Στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας βρίσκονται ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Θάνος Πλεύρης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Άγγελος Συρίγος και η Άννα Ροκοφύλλου.

● Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας υποψήφιοι θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Νίκος Παπαθανάσης, η Ζωή Ράπτη και η Άρια Αγάτσα.

● Στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας στο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιάννης Λοβέρδος, η Μαρία Συρεγγέλα, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Μπάμπης Καραθάνος και η Ρούλα Κουσκουρή.

● Στον Νότιο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Δένδιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Χάρης Θεοχάρης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Τάσος Γαϊτάνης, η Άννα Καραμανλή, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, η Ιωάννα Γκελεστάθη, ο Διονύσης Χατζηδάκης και ο Κώστας Κυρανάκης.

● Στην Α’ Πειραιά ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γιάννης Μελάς, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Νίκος Μανωλάκος, η Νόνη Δούνια και ο Νίκος Βλαχάκος.

● Στη Β’ Πειραιά ο Γιάννης Τραγάκης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Γιώργος Βρεττάκος, η Σταυρούλα Βουτυράκου, η Ελένη Καλαϊτζάκη και ο Μιχάλης Λιβανός.

● Στην Ανατολική Αττική υποψήφιοι θα είναι ο Μάκης Βορίδης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιώργος Βλάχος, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Βασίλης Οικονόμου και ο Σπήλιος Κρικέτος.

● Στη Δυτική Αττική ο Θανάσης Μπούρας, ο Σταμάτης Πουλής, η Σουζάνα Καλτουρουμίδου και ο Ευάγγελος Λιάκος.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Στην Α’ Θεσσαλονίκης, εκτός από τους νυν βουλευτές που θα είναι ξανά υποψήφιοι (Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Στρατός Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου), εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Status FM και αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου. Ακόμα υποψήφιοι θα είναι ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης, ο πρώτος επιλαχών εφοριακός Παναγιώτης Κόκκορης και ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, ο δήμαρχος Λαγκάδα Γιάννης Ταχμαζίδης και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια στα Χανιά, ο Αντώνης Σαμαράς και πάλι στη Μεσσηνία, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία. Στην Αιτωλοακαρνανία ο Κώστας Καραγκούνης, ο Σπήλιος Λιβανός και ο Μάριος Σαλμάς. Στην Αργολίδα ο Γιάννης Ανδριανός. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα. Ο Αχιλλέας Καραμανλής και η Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες, ενώ στο Ρέθυμνο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Γράφει η Πηνελόπη Νάσσου

The post Κράχτες για τους νέους αναζητούν στη Ν.Δ. appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
αδωνις γεωργιαδης, ντορα μπακογιαννη, αβραμοπουλος, σπηλιος λιβανος, γιαννης κεφαλογιαννης, ελλαδα, ψηφοδελτια, εκλογες, θεσσαλονικη, δημοσκοπηση, εκκρεμότητα, αθηνα, λαρισα, χατζηδακης, λοβερδος, πειραιας, στρατος, status, χανια, σαμαρας, βουλη, ιωαννινα, σερρες, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, κικιλιας, γκιουλεκας, κακλαμανης, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, βασιλης σκουρης, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, δομνα μιχαηλιδου, η ζωη, ξανα, ηλεια, βουλευτες, λιβανος, ελενη, δημητριαδης, το θεμα, αχιλλεας, ευβοια, θεμα, ονοματα, πειραιως, ρεθυμνο, σωκρατης, ωρα, ανδριανος, αδωνις, αιτωλοακαρνανια, αννα, αττικη, βιογραφικα, βλαχος, βορεια, βοριδης, γεγονος, γινει, γιαουρτι, δυτικη αττικη, δυτικη, ελενα, υπαρχει, εκκρεμότητα, ζωη, ιδια, υποθεση, θοδωρης, ιωαννα, κομμα, μεσσηνια, μιλτιαδης, μαρια, νικη, νικητας, ντορα, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, πλευρης, ποσειδωνας, προβληματα, σιγουρος, συζητηση, σοφια, σπυρου, ταση, τασος, τριτη, κωνσταντινος, δημητρης, ευθεια, ιδιαιτερα, κωστας, κυριακου, πληροφοριες, status, θανασης, θανος, θεοχαρης
Τυχαία Θέματα
Κράχτες, Ν Δ,krachtes, n d