Κόβουν ξαφνικά τμήματα σε 16 σχολεία στα Χανιά | «Το υπουργείο μισεί το δημόσιο σχολείο»

Στο Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, επ’ αφορμή της σημερινής απεργίας στην εκπαίδευση. Ο κ. Κυριακάκης χαρακτήρισε ως «άκρως αυταρχική» την  πολιτική εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας στο κομμάτι της αξιολόγησης,

σημειώνοντας ότι με προωθεί την «επιστροφή του επιθεωρητή».

«Οι καθηγητές γίνονται έρμαια της βούλησης ενός γραφειοκράτη» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό που διεκδικεί ο κλάδος είναι «συνολική αναβάθμιση και όχι ξεκαθάρισμα καλών και κακών σχολείων».

«Αν ο κόσμος νομίζει ότι ότι θα μπλέξουν οι ανεπρόκοποι και οι ανεπαρκείς, κάνει λάθος. Αυτοί  θα γίνουν αξιολογητές! γιατί ξέρουμε πώς λειτουργεί ο κομματικός μηχανισμός και τα βουλευτικά γραφεία.» σημείωσε και προσέθεσε: «Σας διαβεβαιώνω από τώρα ότι αυτοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα».

Παράλληλα, αναγνώρισε πως υπάρχει ανάγκη για επιμορφώσεις εκπαιδευτικών:

«Εγώ έχω διοριστεί 15 χρόνια, δεν με έχουν καλέσει ποτέ για επιμόρφωση» τόνισε ενώ σημείωσε πως: «Επίσης υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να φύγουν από την εκπαίδευση, αντιλαμβάνονται ότι δεν τους κάνει», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερων μετατάξεων στο δημόσιο, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτικός να ασχοληθεί με δουλειά γραφείου.

«Το Υπουργείο δεν το ενδιαφέρει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο (…) κάθε Υπουργός Παιδείας που εμφανίζεται στο Υπουργείο, θεωρεί πως είναι υποχρέωσή του να μας καθυβρίσει, να μας ταπεινώσει» τόνισε, σημειώνοντας πως «Εμείς οι εκπαιδευτικοί κρατήσαμε όρθιο το δημόσιο σχολείο στις εποχές κρίσης»

«Το κράτος θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε μια επιχείρηση» τόνισε. 

Καταργήσεις τμημάτων

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακή, εντελώς αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοινώθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση η κατάργηση 1.100 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία στα Χανιά | Τοείναι σε 16 σχολεία! «Εν μέσω πανδημίας οδηγούμαστε σε 27αρια ή 28αρια τμήματα, συν τον καθηγητή, συν της παράλληλης στήριξης» τόνισε, προσθέτοντας πως «αυτό στα μέσα του Οκτώβρη θα διαλύσει τα προγράμματα των σχολείων θα ξετοποθετήσει καθηγητές» την ώρα μάλιστα που « έχουν συσσωρευτεί τεράστια μαθησιακά προβλήματα στα παιδιά, τα παιδιά έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω».

«Δεν γουστάρουν – μισούν το δημόσιο σχολεία» σημείωσε, τονίζοντας πως πρόκειται για «Προκρούστες του υπολογιστή»

zarpanews.gr

The post Κόβουν ξαφνικά τμήματα σε 16 σχολεία στα Χανιά | «Το υπουργείο μισεί το δημόσιο σχολείο» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόβουν, Χανιά | Το,kovoun, chania | to