Κώστας Σπανουδάκης: Ο Χανιώτης που συμμετείχε με την μικρού μήκους ταινία του στο φεστιβάλ της Δράμας – Δείτε εδώ την ταινία

Ο Χανιώτης φοιτητής της σχολής κινηματογραφικών σπουδών του New York College, Κώστας Σπανουδάκης, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας με την ταινία μικρού μήκους «Ο καμβάς».

«Στόχος μας η συμμετοχή»

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή αυτή. Όντως, η συμμετοχή ήταν ο στόχος, καθώς δεν περιμέναμε καν ότι η ταινία μας

θα επιλεχθεί στο Φεστιβάλ. Μια τέτοια ταινία, που κανονικά γίνεται στα πλαίσια πτυχιακής, δημιουργήθηκε από φοιτητές του δεύτερου έτους. Έγινε ως αφορμή, την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι την χρονιά αυτή και τελικά κατέληξε σε κάτι αξιόλογο».

Τα κριτήρια της επιλογής

«Στη δική μας κατηγορία, οι ταινίες έπρεπε να είναι ελληνικές και να έχουν δημιουργηθεί από φοιτητές κινηματογράφου. Υπάρχουν κάποια κριτήρια στη διάρκεια και εφόσον πληρούνται τα παραπάνω, μπορεί μια ταινία να υποβάλλει την συμμετοχή της».

Η βοήθεια για την υλοποίηση

«Είχα μαζί μου τον Δημήτρη Σταματόπουλο, τον συμφοιτητή και πολύ καλό μου φίλο. Μαζί κάναμε όλη την παραγωγή της ταινίας. Από τον ήχο, το σενάριο, μέχρι και το τελικό μοντάζ. Βεβαίως και τα παιδιά που συμμετείχαν στο συνεργείο, αυτά που έπαιξαν.

Η επιλογή του τίτλου και το σενάριο

«Είναι ταινία μικρού μήκους 10 λεπτών. Πραγματεύεται την ανάγκη ενός ανθρώπου να βρει ερωτική συντροφιά και βρίσκεται στο δίλλημα, αν προτιμάει μια κοπέλα όπως πραγματικά είναι ή, αν θέλει να μείνει με την εικόνα που έχει δημιουργήσει στο μυαλό του γι’ αυτήν. Ο τίτλος προκύπτει από έναν πίνακα που κρατάει ο πρωταγωνιστής στο χέρι του, με το πρόσωπο της κοπέλας. Η ταινία είναι φανταστική».

Η εμπειρία της συμμετοχής

«Δυστυχώς για εμάς, δεν είχαμε παραβρεθεί ξανά στο Φεστιβάλ Δράμας. Αυτή λοιπόν, ήταν η αφορμή να πάμε, να δούμε κι άλλες ταινίες, πέραν από την δική μας. Είδαμε τα βήματα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει για να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, τη διαδικασία που πρέπει να περάσει, βιώσαμε το άγχος του αν θα μας επιλέξουν, αφού μας επέλεξαν, τί θα πουν για την ταινία μας, πώς θα την σχολιάσουν. Όλα αυτά όντας φοιτητές, καμιά φορά δεν τα σκεφτόμαστε, αλλά είναι κι αυτά μέσα στη διαδικασία και πρέπει κανείς να τα βιώνει, για να τα συνειδητοποιεί».

Η πηγή της έμπνευσης

«Η ιστορία είναι βασισμένη στην καθημερινότητα, οι χαρακτήρες πηγάζουν από υπαρκτά πρόσωπα, το σκηνικό πηγάζει από άλλες ταινίες. Ένα σύνολο πραγμάτων που συνδυάζεται, για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα».

Γιατί όχι έγχρωμο;

«Το ασπρόμαυρο επιλέχθηκε γιατί θέλαμε να δώσουμε μια αίσθηση παλιού κινηματογράφου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την ταινία, να φαίνεται σαν μια παλιότερη εποχή. Θεωρήσαμε ότι ταιριάζει περισσότερο με αυτού του είδους την αισθητική».

Ο χρόνος

«Από την συγγραφή του σεναρίου, όχι την σύλληψη της ιδέας, μέχρι το τελικό μοντάζ μας πήρε περίπου 6 μήνες. Έπεσε αρκετή δουλειά κι αυτό συνέβαινε παράλληλα με τις σπουδές μας, δουλειές, διάβασμα κι υποχρεώσεις».

Δείτε την ταινία:

zarpanews.gr

The post Κώστας Σπανουδάκης: Ο Χανιώτης που συμμετείχε με την μικρού μήκους ταινία του στο φεστιβάλ της Δράμας – Δείτε εδώ την ταινία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κώστας Σπανουδάκης, Χανιώτης, Δράμας – Δείτε,kostas spanoudakis, chaniotis, dramas – deite