Κορoνοϊός: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές -Ποια μέτρα θα ισχύουν, τι εισηγούνται οι ειδικοί

Ο κορονοϊός όχι απλά είναι εδώ αλλά φαίνεται πως όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα και οι εμβολιασμοί έχουν «παγώσει» ανάβουν νέες φωτιές στη δημόσια υγεία και στους αρμόδιους που έχουν επιφορτιστεί να δαμάσουν τον ιό, φέροντας άρον – άρον νέα μέτρα.

Τι και αν η κυβέρνηση αποφάσισε προ ημερών την άρση όλων των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας και επέλεξε τον περιορισμό στην διασκέδαση των ανεμβολίαστων τα τελευταία
24ωρα μπήκαν στο τραπέζι νέα μέτρα.

Ειδικότερα, μόλις δώδεκα μέρες νωρίτερα, στις 6/10 ο υπουργός Υγείας ανακοίνωνε το τέλος των επιπλέον μέτρων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, παράλληλα με πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους. Σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν ξανά σε χρόνο ρεκόρ με το υπουργείο Υγείας να βολιδοσκοπεί νέα μέτρα στις περιοχές που η μεταδοτικότητα του κορονοϊού συνεχίζεται ακάθεκτη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη, ένα εναλλακτικό σχέδιο ώστε οι πολύ επιβαρυμμένες περιοχές να έχουν κάποιες προστατευτικές δικλείδες.

Σύμφωνα με αυτές, στις «μωβ περιοχές» θα ισχύει η χρήση μάσκας παντού ενώ στα ΜΜΜ θα χρειάζεται διπλή μάσκα.

Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο και επιβεβαιώνεται είναι ότι όπως έγραψε το iEidiseis, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πλεύρη, η επιτροπή των «33» δεν ψήφισε ποτέ την πλήρη άρση των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές και επιπλέον όσοι έλεγαν ότι έπρεπε ήδη να υπάρχει έτοιμο «plan b» δικαιώνονται πολύ νωρίτερα από όσο κάποιοι πίστευαν.

Επίσης από την ώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση των νέων μέτρων εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνουμε ότι ήταν πολύ πρόωρη η ολική άρση των μέτρων και πως αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει βήμα – βήμα και κυρίως να είχε προηγηθεί μια τεράστια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου υπέρ του εμβολιασμού.

The post Κορoνοϊός: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές -Ποια μέτρα θα ισχύουν, τι εισηγούνται οι ειδικοί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα