Κληροδότημα Μαλινάκη: Νέα εμπλοκή στην ανέγερση της ψυχιατρικής πτέρυγας – Πώς σχεδιάζουν να προχωρήσουν Μητρόπολη και Νοσοκομείο Χανίων

15 χρόνια μετά τον θάνατο του Χανιώτη επιχειρηματία Γεώργιου Μαλινάκη, το τεράστιας αξίας κληροδότημα προς το Νοσοκομείο Χανίων για την ανέγερση νέας ψυχιατρικής πτέρυγας, παραμένει αναξιοποίητο. Παρότι Μητρόπολη και Νοσοκομείο «έτρεξαν» τις διαδικασίες ώστε να βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός ήδη από τον περασμένο Μάιο, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ανάδοχος.

Η νέα πτέρυγα, θα έχει εμβαδό 1.600 τμ και το έργο έχει προϋπολογισμό που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3,024 εκ ευρώ.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του zarpanews.gr στην συνεδρίαση της επιτροπής του κληροδοτήματος, το πρωί της Δευτέρας και δεδομένου ότι το ενδιαφέρον από πλευράς εργολάβων είναι αναιμικό, αποφασίστηκε να κληθούν σε απευθείας διάλογο οι εταιρείες που έχουν το μέγεθος και την εμπειρία εκτέλεσης ανάλογων έργων ώστε να επιλεγεί όχι μόνο με μειοδοτική διαδικασία αλλά και με ποιοτικά κριτήρια, ο κατάλληλος.

«Είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνει κανείς ποιος μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο με συνέπεια και φερεγγυότητα (…) Αυτό θα μπορέσουμε να καταλάβουμε μόνο μέσα από τις συνεντεύξεις» σημείωσε στο zarpanews.gr ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, επισημαίνοντας πως το κυρίαρχο μέλημα της Επιτροπής είναι η διασφάλιση όρων απόλυτης διαφάνειας στην αξιοποίηση του κληροδοτήματος.

Όπως επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου. «Καλούμε όλες τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, που έχουν εμπειρία σε μεγάλα νοσοκομειακά έργα» τόνισε ο κ. Μπέας.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα έργα θα διαρκέσουν 2 έτη.

zarpanews.gr

The post Κληροδότημα Μαλινάκη: Νέα εμπλοκή στην ανέγερση της ψυχιατρικής πτέρυγας – Πώς σχεδιάζουν να προχωρήσουν Μητρόπολη και Νοσοκομείο Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα