Κλάτενμπεργκ για γυναίκες διαιτητές: «Πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν εγκυμοσύνη ή καριέρα»

Ο Κλάτενμπεργκ μίλησε για τις «θυσίες» που πρέπει -κατά τον ίδιο- να κάνουν κατά τον ίδιο οι γυναίκες διαιτητές

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Βρετανία τα σχόλια του Άγγλου διαιτητή Μαρκ

Κλάτενμπεργκ για τις γυναίκες διαιτητές, καθώς εκείνος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του «talkSPORT» και απαντώντας στην ερώτηση «γιατί το ποδόσφαιρο μένει στάσιμο σε σχέση με τον υπόλοιπο επαγγελματικό αθλητισμό και δεν αξιοποιεί γυναίκες σε καίρια πόστα», άφησε να εννοηθεί ότι οι γυναίκες διαιτητές, εάν θέλουν να κάνουν καριέρα δεν πρέπει να

μείνουν έγκυες.

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές;»

Εν συνεχεία σημείωσε: «Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο “παιχνίδι των ανδρών”, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις. Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών».

Ο Κλάτενμπεργκ μίλησε και για τις «θυσίες» που πρέπει να κάνουν κατά τον ίδιο οι γυναίκες διατητές: «Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό».

Έντονες αντιδράσεις από γυναίκες δημοσιογράφους

Οι δηλώσεις Κλάτενμπεργκ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με την δημοσιογράφο Νάταλι Σόγερ, να υπογραμμίζει ότι «η εγκυμοσύνη δεν είναι πρόβλημα αλλά πρόκληση» και ότι «πολλές κορυφαίες αθλήτριες επέστρεψαν μετά την εγκυμοσύνη, όπως η Σερένα Γουίλιαμς και η Άλεξ Μόργκαν».

On female referees: “Choose the right path” – wow Mark Clattenburg, what era are you living in?!!! “Pregnancy costs you 2/3 years of your life” This is exactly the type of ridiculous statement that has held us all back for so long and made many of us fearful of getting pregnant.

— Faye Carruthers (@FayeCarruthers) September 30, 2021

Ανταποκρίτρια του «talkSPORT», Φέι Κάραδερς, δήλωσε: «Ουάου Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε ποια εποχή ζεις; “Η εγκυμοσύνη σου κοστίζει τα 2/3 της ζωής σου”. Αυτός ακριβώς είναι ο τύπος αυτών των γελοίων δηλώσεων που μας κρατούν πίσω και μας κάνουν πολλές από εμάς να μείνουν έγκυες».

Jesus Christ – Clattenburg’s response to my question about female referees in football on @talkSPORT this morning was disrespectful and archaic – @SaraCoxRef leading the way with the way the world should be.

— Joe Marler (@JoeMarler) September 30, 2021

Πηγή: ethnos.gr

The post Κλάτενμπεργκ για γυναίκες διαιτητές: «Πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν εγκυμοσύνη ή καριέρα» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλάτενμπεργκ, Πρέπει,klatenbergk, prepei