Κινητοποιήσεις των εργαζομένων έξω από το Δημαρχείο Χανίων | Ποια είναι τα αιτήματα τους | Photos

Στο πόδι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους δήμους ολόκληρης της χώρας που απεργούν για τρίτη ημέρα, καθώς 15.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ, εργαζόμενοι στους δήμους των Χανίων, πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Χανίων.

Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ των Χανίων κα Αθηνά Γιαννουλάκη «αυτοί οι εργαζόμενοι

καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας», ενώ σημείωσε πως όλο αυτό είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για να πάει όλη η καθαριότητα στους ιδιώτες και διεκδικούμε να συνεχίσουν οι συνάδελφοι την εργασία τους και να βρεθεί μια νομοθετική φόρμουλα για να γίνουν αορίστου χρόνου. Δεν δεχόμαστε να μείνει κανείς συνάδελφος μας άνεργος χωρίς να έχει πληρωθεί»

Αναφερόμενη στην επίμαχη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κα Γιαννουλάκη είπε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει αυτή την απόφαση, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς πως δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Ηλέκτρα Πατσουράκη είπε οτι το κύριο αίτημα είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τόνισε επίσης πως κάποιοι δήμαρχοι κλείνουν το μάτι στους εργολάβους αφού αν γίνουν σήμερα τόσες απολύσεις αυτοί θα έχουν έτοιμους τους εργολάβους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν.

Για τους παιδικούς σταθμούς ανέφερε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει σταθερό προσωπικό.

Την συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπέιρωσης του δήμου Χανίων και του δήμου Πλατανιά κ.κ Νίκος Παπαντωνάκης και Μανώλης Νταγκουνάκης.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων διεκδικεί:

– Μόνιμη και Σταθερή Εργασία με πλήρη δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ
– Δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες για ΟΛΟ τον λαό
– Κανείς συμβασιούχος να μη μείνει απλήρωτος και άνεργος.
– Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα