Κινεζικός πύραυλος: Ανατροπή με την πτώση του στην Κρήτη – Η νέα ανακοίνωση

Ο κινεζικός πύραυλος «CZ-5B» που ζυγίζει 32 τόνους και όπως αναφέρει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA «βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής στον πλανήτη», φαίνεται πως δεν θα συντριβεί στην Ελλάδα.

Αν και οι αρχές της Ελλάδας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η πορεία του δεν είναι προδιαγεγραμμένη και κινείται με ταχύ ρυθμό, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα

στοιχεία από την ομάδα «Προμηθέας» στο Twitter, η χώρα μας δεν βρίσκεται μέσα στις πιθανές περιοχές για την πτώση του.

#Κινεζικος_πύραυλος pic.twitter.com/S7iPLj9A9o

— PROMETHEUS Team – Disaster Intelligence (@PROMETHEUSTeam1) July 30, 2022

Υπενθυμίζεται πως οι περιοχές της χώρας μας στις οποίες υπήρχε πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου ήταν η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ στη Γη αναμένεται να πέσει μέχρι αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος να συντριβούν τα τμήματα του πυραύλου, που είχε απογειωθεί στις 24 Ιουλίου, σε κατοικημένη περιοχή είναι μικρός όχι όμως ανύπαρκτος.

Χθες, η ομάδα «Προμηθέας είχε κάνει την εξής ανάρτηση:

«Λόγω της κλίσης του το αντικείμενο μπορεί να εισέλθει ξανά στη ζώνη γεωγραφικού πλάτους ±41,47 μοίρες. αυτές οι προβλέψεις συνοδεύονται από αβεβαιότητες, καθώς το αντικείμενο είναι ανεξέλεγκτο καλύτερη εκτίμηση θα είναι δυνατή μόνο λίγες ώρες πριν από την πραγματική επανείσοδο».

#Κινεζικός_Πύραυλος
Τα Επιχειρησιακά Κέντρα Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της ΕΕ (EU SST) παρακολουθούν την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης του μεγάλου διαστημικού αντικειμένου CZ-5B (2022-085B), το βασικό στάδιο του πυραύλου που εκτόξευσε το Wentian – το δεύτερο pic.twitter.com/Ycbl5SqLeU

— PROMETHEUS Team – Disaster Intelligence (@PROMETHEUSTeam1) July 27, 2022

ieidiseis.gr

The post Κινεζικός πύραυλος: Ανατροπή με την πτώση του στην Κρήτη – Η νέα ανακοίνωση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα