Κικίλιας και Φραγκάκης στη Βιέννη – Νο1 προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέργαψε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler.

Ο υπουργός Τουρισμού ταξίδεψε στη Βιέννη μαζί με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο υπουργός έκανε ανάρτηση με την οποία ενημέρωσε ότι πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων, καθώς οι Αυστριακοί προτιμούν τη χώρα μας και τον Σεπτέμβριο

για τις διακοπές τους.

Ο Τουρισμός είναι Εθνική υπόθεση. Στην Πρεσβεία της στην μαζί με τον ΓΓ του ΕΟΤ @FragakisD πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 15 συναντήσεις εργασίας με φορείς της τουριστικής αγοράς. Η Ελλάδα είναι ο Νο1 αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών & τον Σεπτέμβριο. #visitgreece pic.twitter.com/kIAh1Wpa5f

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) September 13, 2022

Σε δήλωση του ο κ. Κικίλιας, τόνισε: «Η Ελλάδα είναι το 2022 στην κορυφή των αεροπορικών προορισμών από την Αυστρία, και ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών το καλοκαίρι, με αύξηση των πτήσεων αλλά και των προορισμών που έχουν ήδη φτάσει τους 20 σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους tour operators, οι αφίξεις από τα οργανωμένα ταξίδια είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα μηνύματα που λαμβάνω από τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς είναι πως η ταξιδιωτική κίνηση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, καθώς οι Αυστριακοί ήρθαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο και θα συνεχίσουν να έρχονται και τους επόμενους μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι η Κρήτη βρίσκεται πάνω από 50% και η Ρόδος πάνω από 20% σε σχέση με το 2019, η οποία ήταν η χρονιά ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων προορισμών και η επιτυχημένη φετινή σεζόν λειτουργεί ως ισχυρός μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα από μεγάλους παίκτες της αυστριακής αγοράς»

zarpanews.gr

The post Κικίλιας και Φραγκάκης στη Βιέννη – Νο1 προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα