Κέικ λεμόνι με frosting τυριού

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και ψάχνετε συνταγές για πιο ψαγμένα γλυκά, τότε αυτό το κέικ λεμόνι με frosting τυριού θα το λατρέψετε!

Συστατικά

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας1⁄2 κ.γ. μαγειρική σόδα3 κ.σ. παπαρουνόσπορο4 αυγά, μεσαία200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνιαξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια1 πρέζα αλάτι1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για

το frosting τυριού

125 γρ. βούτυρο, μαλακό¼ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, (προαιρετικά)1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι125 γρ. άχνη ζάχαρη250 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

παπαρουνόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 11×25 εκ.Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τον παπαρουνόσπορο, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το frosting τυριού

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και την άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.Μεταφέρουμε το frosting σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ.Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Κέικ λεμόνι με frosting τυριού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέικ,keik