Κεφτεδάκια με ντομάτα και χόρτα στον φούρνο

Αυτό το πιάτο έγινε με περισσεύματα προετοιμασίας από ένα προηγούμενο τραπέζι σαν έμπνευση της στιγμής και, πιστέψτε με, είναι αυτό που λέμε «φαγάκι». Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας DNA.

Υλικά
Μερίδες: 2-3

Για 8 κεφτεδάκια

250 γρ. κιμά χοιρινό250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο1 αυγό1 μικρή ντομάτα τριμμένη1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένηαλάτι, πιπέριδυόσμο ξερό3 κούπες ήμερα ραδίκια βρασμένα1 κούπα φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια
χοντροκομμένα200 γρ. κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)ε.π. ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Ανακατεύoυμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε 8 κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με ε.π. ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις ξανθίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και άλλο τόσο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄.

Βήμα 2
Σε τηγάνι περνάμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές και τοποθετούμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι το περιεχόμενο να ζεσταθεί.

Βήμα 3
Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια στο ταψί. Ραντίζουμε με τη σάλτσα λίγο ε.π. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να το σερβίρουμε (τρώγεται και κρύο).

olivemagazine.gr

The post Κεφτεδάκια με ντομάτα και χόρτα στον φούρνο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεφτεδάκια,keftedakia