Κατσαράκης: “Σημαντική δαπάνη για τους ασφαλισμένους το υποχρεωτικό τεστ” – Τι θα ισχύσει από 13 Σεπτεμβρίου

Για το ενδεχόμενο να κοστίσει περισσότερο από 10 ευρώ η διενέργεια των rapid test στους ανεμβολίαστους πολίτες, έπειτα από τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων του συντονιστικού οργάνου των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μίλησε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης. Δήλωσε ότι είναι κατανοητή η αντίδραση, τόνισε όμως ότι το κόστος

είναι ήδη σημαντικό για τους πολίτες:

“Η αντίδραση εκφράζει όλους αυτούς που διενεργούν τα τεστ γιατί υπάρχει ένα κόστος για τη διαδικασία που πλησιάζει τα 10 ευρώ, που έχουν ανακοινωθεί. Προφανώς για μια διαδικασία που απευθύνεται σε τόσο  πολύ κόσμο και σε εργαζόμενους που διενεργούσαν ως τώρα δωρεάν τα self test, είναι ένα σημαντικό ποσό. Είναι ήδη αρκετά ακριβό για τον εργαζόμενο και είναι οριακή για το κόστος του τεστ που προϋποθέτει αγορά αντιδραστηρίων και χρήση εξοπλισμού και χρόνο.”

Επίσης ο κ. Κατσαράκης ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία αυτή δεν περιλαμβάνει self test αλλά μόνο rapid ή και μοριακά, με την ειδοποιό διαφορά να είναι ότι δεν θα μπορεί ο καθένας να το κάνει μόνος του:

“Μιλάμε για rapid test, το οποίο γίνεται πάντα από επαγγελματία υγείας και ποτέ από τον ίδιο τον εξεταζόμενο. Έδωσαν τώρα δύο self test για να καλύψουν το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων μέχρι να ισχύσει το νέο σύστημα, όπου αυτά θα καταργηθούν και πλέον θα χρειάζεται να κάνουν το rapid test σε διαγνωστικό εργαστήριο και αυτό θα καταχωρείται στο σύστημα. Είναι μια δαπάνη διόλου ευκαταφρόνητη για τον ασφαλισμένο και πιθανόν να ωθήσει τον πολίτη να κάνει το εμβόλιο, αυτό φαίνεται να είναι το νόημα του μέτρου.”

Σε κάθε περίπτωση, η διενέργεια των υποχρεωτικών τεστ θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

zarpanews.gr

The post Κατσαράκης: “Σημαντική δαπάνη για τους ασφαλισμένους το υποχρεωτικό τεστ” – Τι θα ισχύσει από 13 Σεπτεμβρίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα