Κατάσχεση περιουσίας όσων διέφυγαν από τη Ρωσία – Η πρόταση στον Πούτιν

Στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πρότεινε την Παρασκευή (13/12) τη δήμευση της περιουσίας των Ρώσων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά και «προσβάλλουν» το κράτος και τις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας, στοχεύει ξεκάθαρα στελέχη της αντιπολίτευσης – με πολλούς εξ αυτών να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως «ξένοι πράκτορες» – οι οποίοι έχουν καταδικάσει

τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού εγκατέλειψαν τη χώρα για να αποφύγουν τη σύλληψη.

«Πρόσφατα, ορισμένοι συμπολίτες μας θεωρούν ότι είναι δυνατό να προσβάλλουν τη Ρωσία, τους κατοίκους της, στρατιώτες και αξιωματικούς και μιλούν γι αυτούς ανοιχτά ως κακούς, ναζί και δολοφόνους», δήλωσε ο Volodin.

«Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: να κερδίσουν την εύνοια του κόσμου και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ευημερία τους στο εξωτερικό», έγραψε χαρακτηριστικά στο κανάλι του στο Telegram.

Ο ίδιος, είπε επίσης ότι οι υπάρχουσες νομικές απαντήσεις για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, την «αποκατάσταση του ναζισμού» ή την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων – που ήδη τιμωρείται στη Ρωσία με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης – δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις όσως διέφυγαν στο εξωτερικό.

«Ενώ έξω νοικιάζουν ακίνητα και συνεχίζουν να λαμβάνουν πληρωμές σε βάρος των Ρώσων πολιτών. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στους εαυτούς τους να προσβάλλουν τη Ρωσία, τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μας. Αισθάνονται ατιμώρητοι, πιστεύοντας ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους φτάσει», τόνισε.

«Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επικαιροποιηθεί ο ποινικός κώδικας με ρήτρα για τη δήμευση της περιουσίας τέτοιων ανθρώπων, για τη ζημιά που έχουν κάνει, είπε»

Τι απαντά ο Πεσκόφ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε «προσεκτικά» τις προτάσεις του Volodin, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ περίπλοκο ζήτημα» και ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί.

«Οι εχθροί είναι εχθροί και πρέπει να τους πολεμήσουμε, αλλά όλοι οι άλλοι είναι πολίτες μας και θα πρέπει να παραμείνουν πολίτες μας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Volodin, 58 ετών, είναι πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας, από το 2016, έχοντας προηγουμένως ανώτατο ρόλο στην προεδρική διοίκηση.

Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Πούτιν, έχει τακτική πρόσβαση στον πρόεδρο. Ως ομιλητής της Δούμας, έχει εξασφαλίσει ότι οι βασικές πολιτικές του Κρεμλίνου, κινούνται αποτελεσματικά μέσω του νομοθετικού σώματος, συμπεριλαμβανομένων νόμων που τιμωρούν την κριτική του πολέμου, τοποθετούν την οικονομία σε πολεμική βάση και προσαρτούν κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

ieidiseis.gr

The post Κατάσχεση περιουσίας όσων διέφυγαν από τη Ρωσία – Η πρόταση στον Πούτιν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα