Καταγγελία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. για την απαράδεκτη στάση των παρατάξεων ΔΑΠ-ΕΑΑΚ στους φοιτητικούς συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σε γραπτή καταγγελία «για την απαράδεκτη στάση των παρατάξεων ΔΑΠ-ΕΑΑΚ στους φοιτητικούς συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης» προχώρησε η Πανσπουδαστική ΚΣ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ καθώς βάζουν συνέχεια εμπόδια στην δράση των συλλόγων του Πολυτεχνείου. Για ακόμη μια φορά η νεολαία της κυβέρνησης της ΝΔ

(ΔΑΠ) και το στήριγμα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΕΑΑΚ, με αστείες δικαιολογίες καθυστερούν την διεξαγωγή των Διοικητικών Συμβουλίων, εμποδίζοντας τους συλλόγους να τοποθετηθούν σε μια σειρά ζητημάτων αλλά και να πραγματοποιήσουν τις δράσεις τους.

Χαρακτηριστική είναι η στάση τους την στιγμή που έχει ξεκινήσει η νέα χρονιά και οι φοιτητές έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, την εύρεση φοιτητικής στέγης για τους πρωτοετείς που αποτελεί τεράστιο αγκάθι για τη λαϊκή οικογένεια, τα έξοδα μετακίνησης και τους τεράστιους λογαριασμούς. Οι φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν για να στεγάσουν τους φοιτητές, ενώ τα χρόνια προβλήματα των σχολών μας μεγαλώνουν.

λάχιστοι καθηγητές, ελλείψεις σε εργαστηριακό προσωπικό, εργαστήρια απαρχαιωμένα, ενώ ο νέος νόμος-πλαίσιο, που η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει παρά την απόρριψή του από τους φοιτητές, τους καθηγητές, και τους εργαζόμενους των Ιδρυμάτων φέρνει: την πλήρη αποσύνδεση πτυχίων από το επάγγελμα, την εξίσωση των πτυχίων με αυτά των 3ετών κολεγίων, τη διεύρυνση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, τις διαγραφές φοιτητών. Δε θα ανεχτούμε το νέο επιχειρηματικό μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ με μάνατζερ και συμβούλια διοίκησης, με τις διορισμένες διοικήσεις και την καταστολή των αγώνων μας από την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Παράλληλα:
• Τις τελευταίες μέρες η πόλη μας έχει μετατραπεί σε Τρούμπα με μεθυσμένους ΝΑΤΟικούς Ράμπο να έχουν κατακλύσει τους δρόμους παρενοχλώντας μεταξύ άλλων εργαζόμενους/ες, φοιτητές και φοιτήτριες.
• Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε νέο τραγικό περιστατικό στην περιοχή μας, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με νεκρό 4χρονο προσφυγόπουλο από την δίψα και την πείνα.
• Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την καταδικαστική απόφαση για τους ναζί της Χρυσής Αυγής, ενώ η δίκη προχωράει σε 2ο βαθμό με την κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου αντιφασίστα σε μέρα ορόσημο.

Μπροστά σε όλα αυτά ενώ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα έπρεπε να αποτελούν οργανωτές της διεκδίκησης των φοιτητών, με ευθύνη της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ έχουν παροπλιστεί. Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν πέφτουμε από τα σύνεφα. Είναι γνωστό το ιστορικό και των 2 αυτών δυνάμεων:

• Δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω από την ΔΑΠ, που στηρίζει τα ενοίκια στις εστίες , την παράδοση της λέσχης του πολυτεχνείου σε ιδιώτες, τα ΣΔΙΤ, την Πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές αλλά και συνολικά την πολιτική που εφαρμόζεται στα ΑΕΙ εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις, και τα έχει φτάσει στην σημερινή τους τραγική κατάσταση. Στα επανειλημμένα καλέσματα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. να απαντήσουν σε ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που εξελλίσεται ακόμα και σήμερα, η ΔΑΠ αρνείται να απαντήσει. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που «δεν ήξεραν, δεν άκουσαν» για την Χρυσή Αυγή, στα ψηφοδέλτιά έχουν ακόμη και φασίστες, ενώ το προηγούμενο διάστημα χειροκροτούσαν τους νεοναζί του τάγματος Αζοφ που μιλήσαν στη βουλή!

• Από την άλλη η κυβερνώσα αριστερά των ΕΑΑΚ έχει αποδείξει πλέον πως αποτελεί δύναμη τυχοδιωκτική για το φοιτητικό κίνημα. Αδιαφορώντας πλήρως για τα ζητήματα της μέριμνας, καθυστέρησαν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων για το ζήτημα της στέγασης 3 βδομάδες! Εδώ και μια εβδομάδα διατηρούν την ίδια στάση με την ΔΑΠ σε όλα τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων όπου δεν τοποθετούνται για κανένα ζήτημα, ούτε για την έλευση του αεροπλανοφόρου, ούτε και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα έχουν μετατραπεί στους μεγαλύτερους υποστηρικτές των ηλεκτρονικών συνεδριάσεων των Δ.Σ., μια διαδικασία πλήρως αποστειρωμένη από την ζωντανή πολιτική διαπάλη και την παρουσία των φοιτητών στις συνεδριάσεις. Μάλιστα εκπρόσωπος τους στο Δ.Σ. ΜΗΧΟΠ έφτασε στο σημείο να πει: «Τώρα που δεν έρχεται η ΔΑΠ δεν θα περνάτε κανένα κείμενο». Ενώ σε συλλόγους που έχουν αυτοδυναμία παρουσιάζουν αποφάσεις και υπογραφές σε πανό, χωρίς καν να έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης βγαίνουμε μπροστά για να ανατραπεί αυτή η διαλυτική κατάσταση. Κάνουμε ευρύ κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές, να κάνουν στην άκρη αυτές τις δυνάμεις που βάζουν εμπόδια στην λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και υποτάσσουν το φοιτητικό κίνημα στην αδράνεια. Τώρα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει η πάλη, ο κοινός αγώνας των φοιτητών μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς για τα δικαιώματα μας στις σπουδές, στη δουλειά και στη ζωή.

Τώρα είναι η ώρα να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αγώνα και διεκδίκησης σε κάθε Τμήμα και έτος. Να συζητήσουμε οι φοιτητές και να διαμορφώσουμε τα αιτήματά μας. Να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις και συνελεύσεις ετών. Να γίνει πράξη η αλληλεγγύη σε όλους όσοι έχουν ανάγκη! Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να δυναμώσει ο αγώνας, μπορούν να συμβάλλουν οι πρωτοετείς συμφοιτητές μας με τη ζωντάνια, τις ιδέες τους, να δώσουν ώθηση στη μαζική δράση των Συλλόγων μας.

ΥΓ1 Προς ΕΑΑΚ: Πλέον το σύνθημα «‘Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις» έχει ξεπεραστεί. Σας προτείνουμε το «Όλη η εξουσία στα πληκτρολόγια»… και δεν διεκδικούμε και το copyright, σας το χαρίζουμε!
ΥΓ2 Προς ΔΑΠ: 3 ΖΙΡΤΕΚ την ημέρα ανά 8ωρο μετά από φαγητό, για την αλλεργία σας στους φοιτητικούς αγώνες. (Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είμαστε γιατροί, συμβουλευτείτε και τον Πλεύρη)».

zarpanews.gr

The post Καταγγελία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. για την απαράδεκτη στάση των παρατάξεων ΔΑΠ-ΕΑΑΚ στους φοιτητικούς συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα