Καταγγελία: Η ιστορική κρήνη στην Πύλη της Άμμου στα Χανιά έχει μετατραπεί σε υπαίθριο αποχωρητήριο

Προστασία και ανάδειξη της ιστορικής κρήνης που βρίσκεται έξω από την πύλη της άμμου στο Κουμ Καπί, ζητά με επιστολή της από τον Δήμαρχο Χανίων και την Εφορία Βυζαντινών Μνημείων η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Χανίων.

Όπως καταγγέλλει στην επιστολή της, «η συγκεκριμένη κρήνη όπως καταγγέλλουν μέλη μας έχει αλλάξει χρήση και από κρήνη χωρίς νερό, έχει μετατραπεί σε υπαίθριο αποχωρητήριο τις βραδινές μεταμεσονύκτιες ώρες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς

– Δήμαρχο Χανιών
– Εφορία Βυζαντινών Μνημείων

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ

Έξω

από την πύλη της Άμμου των Βενετσιάνικων τειχών, οι Τούρκοι έφτιαξαν μια κρήνη ούτως ώστε οι ερχόμενοι από την περιοχή Ακρωτηρίου να πίνουν νερό και να πλύνουν τα πόδια τους όπως συνηθιζόταν πριν επισκεφτούν ένα τζαμί τους.
Είναι ένα από τα λίγα κτίσματα που κατασκεύασαν οι Τούρκοι και σώθηκε από την διάνοιξη στο ρήγμα του τείχους για να περάσει ο δρόμος προς την ανατολική τάφρο και το Κουμ Καπι.
Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη σεβασμού και συντήρησης κτισμάτων που απεικονίζουν την ιστορία του τόπου μας, είτε μιναρές είναι στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη είτε το Γερμανικό πουλί στην Παρηγοριά, ανεξάρτητα εάν αυτά ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις είναι η ιστορία μας και επειδή είμαστε Πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να τα φροντίζουμε.
Η συγκεκριμένη κρήνη όπως καταγγέλλουν μέλη μας έχει αλλάξει χρήση και από κρήνη χωρίς νερό, έχει μετατραπεί σε υπαίθριο αποχωρητήριο τις βραδινές μεταμεσονύκτιες ώρες.
Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί μέριμνα είτε για την περίφραξη της με τοποθέτηση επιγραφής για το μνημείο, είτε να υπάρχει καθαρισμός από τον Δήμο σε τακτική βάση με πλυστικό μηχάνημα. Καλό δε θα ήταν το πλυστικό μηχάνημα να έπλενε και την διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών καθώς αυτές σύντομα τις σκεπάζει η βρωμιά του δρόμου και γίνονται σχεδον αόρατες.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Κουκουράκης Ι. Κασαπάκης Εμμ.

zarpanews.gr

The post Καταγγελία: Η ιστορική κρήνη στην Πύλη της Άμμου στα Χανιά έχει μετατραπεί σε υπαίθριο αποχωρητήριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα