Κατακαίγεται η χώρα – Η εικόνα της φωτιάς από δορυφόρο της NASA σε πραγματικό χρόνο

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφει το σύστημα FIRMS της NASA, με αφορμή τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη για έκτη συνεχή ημέρα.

Η κατάσταση έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το πύρινο μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας το χωριό Καστρί, ενώ ήδη μέσω του 112 έχει δοθεί εντολή, με αλλεπάλληλα μηνύματα, στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή.

Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η φωτιά στη

Βόρεια Εύβοια παρουσιάζεται από το σύστημα της υπηρεσίας Fire Information for Management System (FIRMS) της NASA και είναι συγκλονιστική: Μέσα σε διάστημα μόλις έξι ημερών το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Εύβοιας μοιάζει να έχει σβήσει από το χάρτη, με τις φωτιές να κατακαίνε μια τεράστια γεωγραφική έκταση.

Δείτε εδώ live όσα καταγράφει το σύστημα FIRMS της NASA

Τρίτη 3 Αυγούστου

Τετάρτη 4 Αυγούστου

Πέμπτη 5 Αυγούστου

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Σάββατο 7 Αυγούστου

Κυριακή 8 Αυγούστου

Εκκενώθηκαν δεκάδες χωριά και οικισμοί

«Στο βόρειο μέτωπο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα τα χωριά βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνο καθεστώς. Δίνεται μάχη σε πολλούς οικισμούς, επίγεια και εναέρια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο κ. Σπανός τόνισε ότι περίπου 3.000 πολίτες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, είτε σε οργανωμένους χώρους.

Πρόσθεσε ότι περισσότερες από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν διατρέχει κίνδυνο η Ιστιαία.

Εντολή προς τους κατοίκους των περιοχών Πευκί, Βουλίκι, Γούβες και Αρτεμίσιο να εγκαταλείψουν άμεσα τους συγκεκριμένους οικισμούς με κατεύθυνση την Ιστιαία έδωσε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, καθώς η φωτιά στην περιοχή μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Η φωτιά και ο πυκνός καπνός έχουν καλύψει τα πάντα στις Γούβες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

cnn.gr

The post Κατακαίγεται η χώρα – Η εικόνα της φωτιάς από δορυφόρο της NASA σε πραγματικό χρόνο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα