Καραμπινάτη απάτη στο Facebook: Δίνουν… δίπλωμα οδήγησης σε τρεις μέρες – Τι ζήτησαν από Χανιώτη που ενδιαφέρθηκε

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι δουν στο Facebook μια προωθούμενη σελίδα με την ονομασία “Γραφείο άδειας οδήγησης”, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να χορηγήσει στους ενδιαφερόμενους δίπλωμα οδήγησης, εντός μόλις τριών ημερών.

Μάλιστα, αναγνώστης του zarpanews.gr επικοινώνησε μαζί τους και του ζήτησαν 215 ευρώ ως… προκαταβολή, με την υπόσχεση ότι το δίπλωμα θα σταλεί στη διεύθυνση που θα τους έδινε, ενώ τα υπόλοιπα 200 θα έπρεπε να πληρωθούν στον κούριερ. Και όλα αυτά σε τρεις μέρες.

Στην ερώτηση, αν το δίπλωμα

θα είναι νόμιμο, η απάντηση ήταν ότι… “όλες οι επιστολές μας είναι νομίμες και καταχωρημένες στη βάση δεδομένων της κυβέρνησης”.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης Χανίων “Συνοδηγός”, Ευτύχη Καραγιαννάκη, για να ζητήσει την άποψή του. Η απάντηση ήταν ότι σήμερα τα διπλώματα οδήγησης χρειάζονται κατά μέσο όρο έξι μήνες να εκδοθούν, με την καθυστέρηση μάλιστα να προκαλείται κυρίως λόγω γραφειοκρατίας. Με δεδομένο ότι η σελίδα δεν αναφέρει τίποτα για μαθήματα, στη συζήτηση δεν απάντησε καν για τις εξετάσεις και απλά “δίνει” το δίπλωμα ζητώντας χρήματα, ο κ. Καραγιαννάκης απάντησε απλά:

“Μακριά, γιατί το πιθανότερο είναι ότι απλά θα εξαφανιστούν μαζί με την προκαταβολή που θα έχουν εισπράξει”.

Ιδιαίτερα ειρωνικό είναι και το γεγονός ότι στη συνομιλία ο εκπρόσωπος της σελίδας λέει πως αυτή τη δουλειά κάνει για να θρέψει την οικογένειά του, ενώ η σελίδα έχει δημιουργηθεί… την 1η Φεβρουαρίου!

Δείτε τη συνομιλία:

zarpanews.gr

The post Καραμπινάτη απάτη στο Facebook: Δίνουν… δίπλωμα οδήγησης σε τρεις μέρες – Τι ζήτησαν από Χανιώτη που ενδιαφέρθηκε appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραμπινάτη, Facebook – Δίνουν…, Χανιώτη,karabinati, Facebook – dinoun…, chanioti