Κανονικά οι δηλωσεις πόθεν έσχες για τους καναλάρχες

Κανονικά θα υποβάλουν δηλώσεις πόθεν έσχες τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), η οποία είχε προσφύγει σχετικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η επίμαχη αίτηση της Ένωσης, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η υποβολή δηλώσειων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων για τα μέλη της, απερρίφθη τελικά από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 165/2017 απόφαση.

Μεταξύ άλλων, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν πως από τις δηλώσεις πόθεν έσχες δεν θα υπάρξει ζημία -όπως επικαλείτο η Ενωση- αλλά ούτε

και ενδέχεται κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, περιορισμός της πολυφωνίας, και άλλα, χαρακτηρίζοντας τα ζητήματα αυτά «όλως αόριστα, μελλοντικά και αβέβαια». Τέλος, αναφέρεται πως δεν πιθανολογείται ότι από τις επίμαχες προσβαλλόμενες αποφάσεις θα προκληθεί στην ΕΙΤΗΣΕΕ «ευθέως και αμέσως συγκεκριμένη, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη».

Αναμένονται και περαιτέρω εξελίξεις καθώς ακόμη δεν έχει συζητηθεί ενώπιον του ΣτΕ η κύρια προσφυγή της Ένωσης για το ίδιο ζήτημα.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα