Κάν’ το όπως η Γερμανία: Με 9 ευρώ το μήνα απεριόριστες διαδρομές με το τρένο σ’ όλη τη χώρα

Η ολοένα αυξανόμενη τιμή των καυσίμων υποχρεώνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επανεξετάζουν τις πολιτικές τους σε ότι αφορά τις μεταφορές.

Μία ομολογουμένως καλή ιδέα μπήκε ήδη σε εφαρμογή στη Γερμανία και αγκαλιάζεται από τους πολίτες. Μέχρι και το τέλος Αυγούστου οι Γερμανοί πολίτες και όσοι κινούνται στη χώρα με το σιδηρόδρομο θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήριο απεριόριστων μετακινήσεων μόλις με 9 ευρώ το μήνα!

Η τιμή ισχύει τόσο για αστικές όσο και υπεραστικές μετακινήσεις κάτι που σημαίνει

ότι ευνοεί και αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μέσο για τις θερινές τους διακοπές.

Ήδη κατά τις πρώτες ώρες της εφαρμογής του μέτρου πουλήθηκαν 50.000 εισιτήρια γεγονός που πιστοποιεί την αξία του μέτρου.

Στη Γερμανία, όπως και σ’ όλη την Ευρώπη, η τιμή των καυσίμων είναι πολύ υψηλή (περίπου στα επίπεδα της Ελλάδας). Οι εναλλακτικές μορφές των μετακινήσεων αποτελούν πλέον μονόδρομο (και για οικολογικούς λόγους) όπως και οι πολιτικές θα τις προωθούν.

Από το εισιτήριο των 9 ευρώ εξαιρούνται πάντως τα high speed τρένα.

Germans are rushing to clinch a nine-euro per month unlimited rail ticket, available only this summer for regional and city travel, which was provided by the government to alleviate consumers’ high costs at the pump and to encourage eco-friendly transport options. pic.twitter.com/pvxfuOURkU

— DW News (@dwnews) May 23, 2022

news247.gr

The post Κάν’ το όπως η Γερμανία: Με 9 ευρώ το μήνα απεριόριστες διαδρομές με το τρένο σ’ όλη τη χώρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα