“Καλλιτέχνες από κούνια” – Το νέο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά έως 4 ετών

Εκπαιδευτικό τριήμερο ξεκινά στα Χανιά για τις βρεφονηπιοκόμους των βρεφονηπιακών σταθμών, του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων, παιδιά από 18 μηνών έως 4 ετών και τους γονείς τους.

Πρόκειται για τους “καλλιτέχνες από κούνια”, ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 10.000 ευρώ με χρηματοδότηση από Δήμο Χανίων το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ως τις 13 και θα διεξαχθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Μάλιστα αναμένεται να συνεχιστεί για ένα δίμηνο με εργαστήρια και άλλες δράσεις.

Σύμφωνα

με την διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπο της ΑΜΚΕ “Τέχνες στο μίξερ” η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα “καλλιτέχνες από κούνια”, Κατερίνα Αδαμάρα: «Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι τους γονείς – συνοδούς σε ενεργό ρόλο και μέσα από ενθαρρύνσεις, παροτρύνσεις και προτάσεις να υλοποιήσουν την εκάστοτε δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους βρεφονηπιοκόμους και παιδαγωγούς. Ο ΔΟΚΟΙΠΠ δίνει δωρεάν επιμόρφωση, εκτός του σχολικού ωραρίου, δεν παρεμποδίζει το σχολικό πρόγραμμα και εξελίσσει τις δεξιότητές τους παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά».



Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Στέλιος Βαλυράκης, «το πρόγραμμα εφορμάται από την ανάγκη δημιουργίας μίας κοινής πλατφόρμας και ενός δικτύου νέων γονιών και παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Γεφυρώνουμε το χάσμα που συχνά υπάρχει μεταξύ σχολείου – σπιτιού επιμορφώνοντας τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς».

Από τη μεριά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,  Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε πως «το κυριότερο είναι ότι εφαρμόζεται στους γονείς και τα παιδιά τους, γιατί είναι γνωστό ότι η εμπλοκή των γονιών στην μαθησιακή και συναισθηματική διαδικασία στην εξέλιξη των παιδιών τους είναι το πρωταρχικό σημείο από το οποίο το παιδί θα πάρει το εφαλτήριο για να προχωρήσει να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί ως μία ολοκληρωμένη οντότητα».



Το πρόγραμμα:

Την Παρασκευή το εργαστήρι θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με ώρα λήξης τις 9 το βράδυ.

Οι δραστηριότητες: 

11 Νοεμβρίου: «Το Κουκλοθέατρο” – Εύη Καμπουράκη, θεατρολόγος/κουκλοπαίκτρια

12 Νοεμβρίου: 1) Βρεφικό θέατρο – Αλεξάνδρα Παρασκευοπούλου, θεατρολόγος/ εκπαιδευτικός και Ειρήνη Μαμάση, θεατρολόγος/ηθοποιός ,

2) Εργαστήρι: Δεινόσαυροι και δράκοι – Κατερίνα Αδαμάρα, θεατροπαιδαγωγός/εκπαιδευτικός, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, ηθοποιός/θεατροπαιδαγωγός

3) Εργαστήριο αφήγησης για βρεφονηπιοκόμους

13 Νοεμβρίου: Εργαστήριο αφήγησης για παιδιά

1)κίνηση και σωματική έκφραση: Όλγα Θεοφανοπούλου, χορεύτρια/χορογράφος

2) Αισθητηριακό παιχνίδι και Εργαστήριο “ΖωΓράφω Ιστορίες: Κατερίνα Αδαμάρα και Ευτυχία Τσουκαλα, εικονογράφος

3) Μουσική και Ρυθμό: Κατερίνα Λακιωτάκη, μουσικός/εκπαιδευτικός

zarpanews.gr

The post “Καλλιτέχνες από κούνια” – Το νέο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά έως 4 ετών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα