Καλάθι νοικοκυριού: Τι δείχνει το «crash test» στις τιμές 816 προϊόντων

Πώς εξελίσσονται οι τιμές προϊόντων στο καλάθι νοικοκυριού που είναι για 3η εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -11,3% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού». Αυτό συνεπάγεται με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Οι τιμές στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ ισχύουν για την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου. Δηλαδή, από 16 /11 ως 22/11/2022.

«Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα

επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια». Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκεστα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερήσε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, «το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market».

Αναλυτικά, οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας στο παρακάτω γράφημα.

Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο link ΕΔΩ.

ieidiseis.gr

The post Καλάθι νοικοκυριού: Τι δείχνει το «crash test» στις τιμές 816 προϊόντων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα