Κακοκαιρία με τουλάχιστον 13 νεκρούς στις ΗΠΑ

Κακοκαιρία πολιορκεί εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ. Σε ισχύ είναι προειδοποίηση για τον καιρό με ισχυρούς ανέμους, χιόνι, ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες να απειλούν αμερικανικές πολιτείες. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Την περασμένη εβδομάδα 13 κομητείες στην Καλιφόρνια κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επτά ανεμοστρόβιλοι έχουν αναφερθεί σε Τέξας, Λουιζιάνα και

Αρκάνσας από την Πέμπτη, ενώ, η Οκλαχόμα και το Οχάιο ήταν υπό προειδοποίηση για πλημμύρες την Παρασκευή. Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι στο Τέξας ξήλωσαν τη στέγη ενός παντοπωλείου βόρεια του Ντάλας.

A #LakeArrowhead resident strapped on her snow shoes to check on her #neighbors as the growing crisis in in #California local #mountains continues to leave people buried in their homes under feet of snow. #CaliforniaSnow pic.twitter.com/UlwJCJjVY1

— Sn00pster (@sn00pdad) March 3, 2023

Στη Νότια Καλιφόρνια, δύο έφηβοι που έκαναν πεζοπορία στα βουνά του Σαν Μπερναρντίνο εγκλωβίστηκαν στο χιόνι. «Μας είπαν, «ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα πεθάνουμε»», είπε ο Cesar Ramirez, ο πατέρας ενός από τα δύο αγόρια, στο KTLA, τα οποία απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

It’s global warming out in Southern California
pic.twitter.com/GtJfhgyXyC

— DC_Draino (@DC_Draino) February 26, 2023

Όπως είπε, μπορεί να ήταν καλά προετοιμασμένοι για την πεζοπορία, αλλά όχι για τις τεράστιες ποσότητες χιονιού. «Ήξεραν ότι υπήρχε καιρός. Αλλά δεν νομίζω ότι περίμεναν το ποσό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές στην Αμερική προετοιμάζονται για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια. Παράλληλα, μοιράσουν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους κατοίκους. Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Σταυρός έχει δημιουργήσει καταφύγιο σε ένα τοπικό γυμνάσιο.

Εγκλωβισμένοι στην κακοκαιρία
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στη Νότια Καλιφόρνια, άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι έγραψαν «βοηθήστε μας» στο χιόνι.

One snowed-in resident in Southern California was forced to write a call for help in the snow, after unusually heavy snowfall left people trapped for days, running low on food and medicine. pic.twitter.com/dhw0vP2a3S

— DW News (@dwnews) March 6, 2023

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ρεύμα στο Κεντάκι, το Τενεσί και το Μίσιγκαν το πρωί του Σαββάτου, από την ισχυρή καταιγίδα. Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν επίσης την Αλαμπάμα, τη Δυτική Βιρτζίνια, την Ιντιάνα, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νέα Υόρκη, καθώς η καταιγίδα κινήθηκε ανατολικά.

The potent storm system bringing feet of snow and heavy rain to Southern California. pic.twitter.com/Uh6hFsRXcE

— CIRA (@CIRA_CSU) February 24, 2023

Το δημοφιλές εθνικό πάρκο Yosemite της πολιτείας έκλεισε επ’ αόριστον. Η χιονόπτωση, που έσπασε ρεκόρ, ανάγκασε το πάρκο να κλείσει την περασμένη εβδομάδα.

ieidiseis.gr

The post Κακοκαιρία με τουλάχιστον 13 νεκρούς στις ΗΠΑ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, ΗΠΑ,kakokairia, ipa