Καίτη Αλέξη: Η μεγάλη κυρία του ραδιοφώνου των Χανίων – Φωτογραφίες και βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου

Το βιβλίο “Καίτη Αλέξη. Η Κυρία του Ραδιοφώνου”, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το βιβλίο παρουσιάζει σελίδες αυτοβιογραφίας της πρώτης εκφωνήτριας στην Κρήτη και επιχειρεί να αναδείξει την εποχή που το ραδιόφωνο ήταν το μοναδικό μέσο στη μεταπολεμική Ελλάδα, να αναδείξει τη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου. Μάλιστα, μέσα στο βιβλίο θα βρει κανείς και αρκετά ιστορικά στοιχεία όπως η ίδια τα έζησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά

το περιστατικό το οποίο βίωσε η ίδια ως μαθήτρια όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

Η ίδια η Καίτη Αλέξη, φανερά συγκινημένη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε εκείνο που έχει μείνει χαρακτηριστικά εντυπωμένο στη μνήμη της: Ήταν η στιγμή που έπρεπε μέσα από το μικρόφωνο της ΕΡΑ Χανίων να εκφωνήσει την είδηση για τις μαθήτριες  από το Σπήλι που πνίγηκαν στην Γεωργιούπολη τον Μάϊο του 1972.

Ακόμα αναφέρθηκε και στις προτάσεις τις οποίες δέχθηκε από το εξωτερικό ενώ στάθηκε στην αγάπη την οποία έχει λάβει από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της.



Ο συγγραφέας του βιβλίου Λευτέρης Λαμπράκης, αναφέρθηκε στο γιατί επέλεξε να συμπεριλάβει την Καίτη Αλέξη, στις σελίδες του βιβλίου, περιγράφοντας την πρώτη γνωριμία τους στις σελίδες του βιβλίου. «Είναι η ιστορία των Χανίων», τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην κυρία Καίτη Αλέξη.

Ο δημοσιογράφος Ιάσων Τριανταφυλλίδης που ήταν ομιλητής στην παρουσίαση, αναφέρθηκε στο βιβλίο αλλά και στο πως έμαθε για την Καίτη Αλέξη, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε «τον έχει μαγέψει». «Η Καίτη Αλέξη είναι σπουδαία γιατί έκανε πεισματικά, αυτό που αγαπούσε σε όλη της την ζωή, μένοντας στον τόπο της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Μαίρη Φραγκάκη που υπήρξε για πολλά χρόνια παραγωγός στην ΕΡΑ Χανίων, αναφέρθηκε στην Καίτη Αλέξη, όπως την ξέρει η ίδια.  «Η Καίτη Αλέξη είναι τα Χανιά. Ένα σημείο αναφοράς της πόλης. Αυτό που θυμάμαι από την Καίτη είναι ότι μου συντρόφευσε όλη την παιδική μου ηλικία. Άκουγα το “Εδώ Χανιά” από την χαρακτηριστική φωνή της κι έλιωνα. Αυτό θα θυμάμαι από την ίδια και όχι την συνεργασία μας».

Τέλος ο Ματθαίος Φρατζεσκάκης, υπεύθυνος των εκδόσεων Πυξίδα, από τις οποίες εκδίδεται το βιβλίο τόνισε «Η Καίτη Αλέξη μαγεύει, με τον τρόπο που μιλάει αφηγείται. Έχει σημαδέψει τους ανθρώπους που αγάπησαν το ραδιόφωνο τις προηγούμενες δεκαετίες».

zarpanews.gr

The post Καίτη Αλέξη: Η μεγάλη κυρία του ραδιοφώνου των Χανίων – Φωτογραφίες και βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καίτη Αλέξη, Χανίων – Φωτογραφίες,kaiti alexi, chanion – fotografies