Και σάκος… και santa φέτος στα Χανιά: Οι Αη Βασίληδες της αλληλεγγύης επιστρέφουν με τα δώρα τους | Video + Photos

| Video + Photos

Και σάκους με δώρα για τα παιδιά των ιδρυμάτων της πόλης και χρήματα και στολές Αη Βασίλη και πάρτι! Όλα τα έχει το φετινό Santa Run που επιστρέφει σε πλήρη ανάπτυξη φέτος στα Χανιά στις 26 Δεκεμβρίου.

Συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση, έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωποι των διοργανωτών, στο ΚΑΜ όπου παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης από τον πρόεδρο του σωματείου Santa Run

και αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Γιάννη Γιαννακάκη.

Όπως εξήγησε, ήδη διατίθενται σάκοι για γέμισμα με παιχνίδια, βιβλία και σχολικά, οι οποία θα συγκεντρωθούν στις 26 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στο Μεγάλο Αρσενάλι. Εκεί θα παρουσιαστούν στο κοινό ακροβατικά, διάφορα μουσικά δρώμενα ενώ θα καταφτάσουν και Αη Βασίληδες από την θάλασσα. Ο κόσμος επιστρέφοντας τους σάκους θα παραλάβει στολή Αη Βασίλη και συμβολικά οι Αη Βασίληδες θα μεταφέρουν τους σάκους τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου στο Γυαλί Τζαμί.

Θα ακολουθήσει στις 5 το απόγευμα μεγάλο πάρτι με ζωντανή μουσική στην αυλή του 1ου γυμνασίου με είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ο δήμος Χανίων θα τα διπλασιάσει πριν τα αποδώσει στα σωματεία, ΕΛΕΠΑΠ, Κηφαπ Μεγαλόχαρη, ΚΗΦΑΑΜΕΑ και Ορίζοντα.

Επίσης ο Δήμος Χανίων θα δώσει 15 ευρώ για κάθε σάκο.

Στην διοργάνωση συμμετέχει και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Για μια πολυδιάστατη δράση που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη έκανε λόγο η προϊσταμένη πολιτισμού και αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη:

Για την ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης στην στήριξη των σκοπών και των στόχων τους αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης.

Η Μάγκυ Αρσενίδη, υπεύθυνη του παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, τόνισε πως είναι σημαντικό μετά από δύο χρόνια να ξαναενωθούμε, να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας, την αποδοχή μας στη διαφορετικότητα, να είμαστε κοντά στις ευάλωτες ομάδες.

Η Νίκη Βελεγράκη Πρόεδρος του ΚΗΦΑΜΕΑ, κάλεσε τους Χανιώτες να στηρίξουν αυτή τη δράση γιατί είναι πολύ σημαντική για τα κέντρα.
 
Η Αγγελική Πετράκη πρόεδρος του (Κ.Η.Φ.Α.Π.) Μεγαλόχαρη σημείωσε πως η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά.

Εκ μέρους του συλλόγου «Ορίζοντας» η Ευτέρπη Δανδουλάκη τόνισε πως κάθε βοήθεια είναι πολύ σημαντική για τον σύλλογο, ο οποίος έχει αντικείμενο τη βοήθεια παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

zarpanews.gr

The post Και σάκος… και santa φέτος στα Χανιά: Οι Αη Βασίληδες της αλληλεγγύης επιστρέφουν με τα δώρα τους | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα