Και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν στο έργο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αττική – Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας

Τον στρατό «επιστρατεύει» η κυβέρνηση στην Δυτική Αττική για να συνδράμει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του υφ. Πολιτικής Προστασίας έχει ξεφύγει.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη για το σκληρό lockdown στην Δυτική Αττική, «αποφασίζεται η εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής (Δυτικής Αττικής) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΓΓΠΠ

και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σημειώνεται ότι στρατιωτικές πηγές μιλώντας στο iEidiseis σημειώνουν ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με γιατρούς και όσα άλλα μέσα χρειάζεται ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ ώστε με ταχύτητα να ελεγχθούν (testing) οι πολίτες της Δυτικής Αττικής».

Άλλωστε όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές «δεν υπάρχει σχέδιο εμπλοκής των Ε.Δ. με κάποιον άλλο τρόπο», ενώ ανώτατη πηγή του υπ. Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε με δήλωσή του στο iEidiseis ότι η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά «πάντα και μόνο» σε συνδρομή γιατρών και λοιπού προσωπικού.

Ωστόσο, μέλη της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας σημειώνουν στο ιEidiseis ότι η κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και εύθραυστη και πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο άμεσης ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο.

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την Δυτική Αττική τα οποία είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00

-Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείων.

-Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή.

-Αναστέλλεται η λειτουργία στις λαϊκές αγορές.

-Αποφασίζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με Rapid test.

-Αποφασίζεται η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ieidiseis.gr

The post Και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν στο έργο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αττική – Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα