Ισόπαλα τα περισσότερα παιχνίδια στον 4ο Γύρο του Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας

Σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για τους περισσότερους φιλοξενούμενους παίκτες συνεχίζονται οι μάχες του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας.

Ένα σκηνικό που σου θυμίζει λίγο από σκηνές Φαρ Ουέστ, με τους ανέμους να ξεσηκώνουν τα πάντα στους δρόμους κάνοντας δύσκολο ακόμα και το περπάτημα, αλλά οι σκακιστές απτόητοι στη συνηθισμένη διαδρομή τους να μην καταλαβαίνουν τίποτα και υπό τους ήχους των Ανέμων, αυτοί να είναι προσηλωμένοι πάνω στις παρτίδες τους δίνοντας τα πάντα με πάθος αλλά και την ηρεμία που χρειάζεται για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα!

Στον

4 ο γύρο είχαμε ισοπαλίες στα πρώτα τραπέζια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς πλέον με απόλυτο σκορ και να επικρατεί ένας συνωστισμός στην κορυφή με την ισοβαθμία εννέα παικτών! Τις ισοπαλίες των πρωτοπόρων εκμεταλλεύτηκαν ο GM Yimaz Mustafa (Τουρκία 2634), GM Meskovs Nikita (Λεττονία 2535), GM Bernadskiy Vitaly (Ουκρανία 2610) και ο ΙΜ Σταμάτης Κούρκουλος (2535) που με νίκες επί των αντιπάλων τους συγκατοικούν στην κορυφή μαζί με τους GM Stremavicius Titas ( Λιθουανία 2532), GM Hamitevici Vl. (Μολδαβία 2473), GM Nevednichy Vl. (Ρουμανία 2473), ΙΜ Yilmaezyerli Mert (Τουρκία 2520) και Σπυρόπουλο Νίκο (2446) με 3,5 βαθμούς.

Συναρπαστικές παρτίδες περιμένουμε σήμερα αλλά και κάθε μέρα πλέον με πολλά ντέρμπυ να διεξάγονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Από τα αξιοσημείωτα του χτεσινού γύρου ήταν η νίκη του Demchenko επί του νεαρού μας σκακιστή Γεωργιάδη Αναστάσιου σταματώντας τον από μία εντυπωσιακή πορεία που είχε στους τρεις πρώτους γύρους.

Μάλιστα ο Γεωργιάδης βρέθηκε πολύ κοντά να κάνει άλλη μία έκπληξη αντιμετωπίζοντας τον Ουκρανό GM Bernadskyi αλλά η εμπειρία του αντιπάλου του μέτρησε στο τέλος και μετά από 5,5 ώρες παρτίδα έκανε την πρώτη του ήττα.

Στις γυναίκες η WIM Demchenko Sv. (Καναδάς 2122) και η Maltsevskaya Aleks. (Πολωνία 2378) ισοβαθμούν στην κορυφή με τρεις βαθμούς και στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΙΜ Irina Bulmaga (Ρουμανία 2394).

Στο δεύτερο όμιλο ξεκαθάρισμα είχαμε τη χτεσινή μέρα και μόνο τρεις παρέμειναν στην κορυφή με το απόλυτο 4 στα 4. Αυτοί είναι ο Συμεωνίδης Θεόφιλος, Κολλιας Ιωάννης και Μαυρίδης Θάνος. Στα κορίτσια προηγούνται η Αριάδνη Κουτσουράκη και η Πάσογλου Νικολέτα με 3,5 βαθμούς.

Σημαντική είναι επίσης και η καινοτομία των διοργανωτών να προσφέρουν αναμνηστικά δώρα στις καλύτερες παρτίδες του κάθε γύρου. Έπαθλα που κατέκτησαν στο 2 ο γύρο ο Nikita Meskovs και στον 3 ο γύρο ο Γεωργιάδης Αναστάσιος.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία
Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά είναι υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ε.Ο.Τ.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 6 μμ. και υπάρχει ζωντανή κάλυψη μέσω του διαδικτύου.

The post Ισόπαλα τα περισσότερα παιχνίδια στον 4ο Γύρο του Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα