Ισχυρός σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Ταϊβάν – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Δυνατός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, την Κυριακή (18/09), στην Ταϊβάν και έτσι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν με βάση τη μετεωρολογική υπηρεσία του νησιού, προκαλώντας προειδοποίηση

για τσουνάμι. Ωστόσο, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) κατέγραψε τον σεισμό με μέγεθος 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ταϊβάν ανέφεραν ότι κατέρρευσε ένα κτήριο που στεγάζει ένα κατάστημα ψιλικών, ενώ τουλάχιστον ένα βαγόνι τρένου εκτροχιάστηκε σε σταθμό στην ανατολική ακτή. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές αν υπάρχουν θύματα.

Taiwan earthquake

A #tsunami advisory has been issued for the Miyakojima and Yaeyama regions in southern Japan after a magnitude 7.2 earthquake occurred near Taiwan on Sunday afternoon.#Japan #Taiwan #EarthQuake #Breaking https://t.co/54Uoc7DCDj pic.twitter.com/fn231kO5Og

— Sarwar (@ferozwala) September 18, 2022

Προειδοποίηση για τσουνάμι
Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση στην Ταϊβάν μετά τη δόνηση, καθώς ανέφερε ότι επικίνδυνα κύματα ήταν πιθανά σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο κατά μήκος των ακτών της Ταϊβάν. Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για κύματα ύψους 1 μέτρου σε τμήμα του νομού Οκινάουα μετά τον σεισμό.

Taiwan earthquake
hope people are safe

pic.twitter.com/OU31SxJomL

— 巴丢草 Bad ї ucao (@badiucao) September 18, 2022

The post Ισχυρός σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Ταϊβάν – Προειδοποίηση για τσουνάμι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισχυρός σεισμός 72, Ταϊβάν – Προειδοποίηση,ischyros seismos 72, taivan – proeidopoiisi