Ιράν: Ένας νεκρός σε ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν – Η στιγμή της εισβολής

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (27/1) στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμη δύο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών, από την επίθεση που έγινε γύρω στις 08.30 ώρα Μπακού, έπεσε νεκρός ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν, Ορχάν Ασγκάσοφ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν αναφέρεται ότι ο δράστης άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ,

σκοτώνοντας τον επικεφαλής ασφαλείας της πρεσβείας και τραυματίζοντας 2 φρουρούς ασφαλείας.

One person has been killed and two others injured after an attacker opened fire at the embassy of the Republic of #Azerbaijan in #Tehran on Friday morning, a police official told #Iran’s Tasnim News Agency

: Tasnim pic.twitter.com/ITS1yr3icG

— Zoom News (@zoomnewskrd) January 27, 2023

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία του Ιράν ενημέρωσε ότι ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη.

«Ένας άνδρας που επιτέθηκε στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη συνελήφθη. Σήμερα το πρωί, ο άνδρας αυτός επιτέθηκε στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν με πυροβόλο όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Τεχεράνης Χουσεΐν Ραχίμι.

An armed attack was carried out on the embassy of Azerbaijan in Tehran at around 8:30 am today. During the repulsing of the attack, #Azerbaijan Embassy Protection Director Orhan Askerov was martyred and one person was injured. pic.twitter.com/wfHPF5zO7K#breaking

— Akıncı (@Aknc35624923) January 27, 2023

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία εξαπέλυσε αμέσως επιχείρηση και συνέλαβε τον επιτιθέμενο, ενώ η ανάκρισή του συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, ο δράστης της επίθεσης έφτασε στο διοικητικό κτίριο με αυτοκίνητο μαζί με δύο μικρά παιδιά: ένα κορίτσι 14 ετών και ένα αγόρι 7 ετών. Ο ύποπτος εισήλθε στο κτήριο της πρεσβείας, ανοίγοντας πυρ ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της επίθεσης:

Video footage of the armed attack to the Embassy of #Azerbaijan in #Iran pic.twitter.com/pbDTAj1i0o

— Zaur N. Gulamaliyev (@ZaurAzerbaijan) January 27, 2023

ieidiseis.gr

The post Ιράν: Ένας νεκρός σε ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν – Η στιγμή της εισβολής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Αζερμπαϊτζάν –,iran, azerbaitzan –