Ημερίδα για τις Ψηφιακές Πολιτισμικές Διαδρομές διοργανώνει το ΕΛΜΕΠΑ

Ημερίδα με τίτλο «Ψηφιακές Πολιτισμικές Διαδρομές: To Ερευνητικό Έργο TRACCE» διοργανώνει το Εργαστήριο Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας  του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στην ημερίδα γίνει παρουσίαση του ερευνητικού έργου TRACEE το οποίο έχει ως αντικείμενο την έρευνα, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας καινοτόμου διάχυτης πλατφόρμας πολιτισμικών διαδρομών με τη σύνθεση σύγχρονων τεχνολογιών.

Πιο συγκεκριμένα, το TRACEE θα προσφέρει υπηρεσίες πολιτισμικής ερμηνείας οι οποίες συνδυάζουν την επίσκεψη μιας περιοχής

με τη γνωριμία της ιστορικά καταγεγραμμένης και της σύγχρονης περιηγητικής εμπειρίας. Ο ταξιδιώτης ακολουθεί το αφηγηματικό σχήμα της διαδρομής ενός περιηγητή του 18ου ή 19ου αιώνα, ενώ, παράλληλα, διατηρεί πρόσβαση σε ποικίλες σύγχρονες πληροφοριακές πηγές.

Το ερευνητικό έργο γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και οι εταιρείες Dynacomp και Dotsoft.

Η  ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 10:00 στο ξενοδοχείο Aqualtis (Αίθουσα Μίνως 1) στο Ηράκλειο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλ. Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης, ενώ θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν στο focus group (στρογγυλό τραπέζι – συζήτηση) στελέχη φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/j3wP6Uyv7qNcWH586

The post Ημερίδα για τις Ψηφιακές Πολιτισμικές Διαδρομές διοργανώνει το ΕΛΜΕΠΑ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ημερίδα, Ψηφιακές Πολιτισμικές Διαδρομές, ΕΛΜΕΠΑ,imerida, psifiakes politismikes diadromes, elmepa