Ιερουσαλήμ: Πεδίο μάχης η πλατεία των τζαμιών – Σοκ: Ισραηλινό Ι.Χ. κατά Παλαιστινίων

Νέες συγκρούσεις μαίνονται στο χώρο του τζαμιού Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ,. με πετροπόλεμο από την πλευρά των Παλαιστινίων ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν με ρίψεις δακρυγόνων, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρούτου λάμψης. Σοκ προκαλεί νέο βίντεο από την Πύλη των Λεόντων με Ισραηλινό έποικο να επιχειρεί να χτυπήσει Παλαιστίνιους με το αυτοκίνητό του, όπως τουλάχιστον ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

Israeli citizen runs over a Palestinian at Lion’s Gate in occupied Jerusalem.

This

is how a nation acts when it suffers no consequences. This is how a people act when they are backed by their fascist state. pic.twitter.com/6fR4MLTg02

— محمد الكرد (@m7mdkurd) May 10, 2021

Μπροστά σ’ αυτή την κλιμάκωση, έχει προγραμματισθεί για αργότερα σήμερα, έπειτα από αίτημα της Τυνησίας, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης που είχαν πάρει θέσεις στο εσωτερικό της πλατείας των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό χώρο του Ισλάμ που ονομάζεται από τους εβραίους Όρος του Ναού.

Al Aqsa mosque is under attack right now, israeli forces injure hundreds of Palestinians turning Al Aqsa courtyards into war zones during the holy month of Ramadan in Jerusalem #القدس_ينتفض #Jerusalem pic.twitter.com/13Ucp9j0Yt

— fadel

Keywords
Τυχαία Θέματα