«Η τραγωδία στα Τέμπη να μην ξεχαστεί» – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα σωματεία των Χανίων | Video + Photos

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα σωματεία των Χανίων, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα τα Τέμπη που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς από τα σωματεία του Νομού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εργατικά σωματεία του νομού, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή ενώ παράλληλα ζητούν να χυθεί άπλετο φως

στην υπόθεση και να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Ακόμα ζητούν να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών και όχι μόνο, αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων προκειμένου να μην υπάρξουν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Σπυριδάκης, τόνισε πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία. «Η ζωή μας δεν εντάσσεται στο περιθώριο κέρδους κανενός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη, αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας τα λάθη τις παραλείψεις, αλλά και τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία, επισημαίνοντας μάλιστα την ολιγωρία από την πλευρά των πολιτικών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων.

Mε τη σειρά του ο πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΗ Χανίων Κώστας Ηλιάκης τόνισε κι εκείνος πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα τα Τέμπη, ζητώντας παράλληλα να μη μετατραπούν οι συγκοινωνίες από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων, Σταμάτης Μαμάκας, πως η συγκέντρωση γίνεται ώστε να υπάρχουν ελεύθερες συγκοινωνίες για όλους, ενώ αναφέρθηκε και στα δύο πρόσφατα περιστατικά σε σχολεία της πόλης των Χανίων (πτώση δέντρου και τροχαίο ατύχημα)

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και από πλευράς των φοιτητών τις προηγούμενες ημέρες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς φοιτητές. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και το μέλλον τους γενικότερα, δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Χανίων, όπως είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Πρασόπουλος.



Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Χανίων Μανώλης Ξανθουδάκης κάλεσε κι εκείνος με τη σειρά του για συμμετοχή στο συλαλλητήριο, ζητώντας να μην ξεχαστεί από τον λαό η τραγωδία.

Αναφερόμενος στα εργατικά ατυχήματα και στην ασφάλεια στον χώρο εργασίας, μοτίβο που μοιάζει με τις συνθήκες εργασίας τον ΟΣΕ, με τις προειδοποιήσεις που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι, ο πρόεδρος του Σωματείου Διανομέων Delivery Χανίων Γιάννης Εμμανουηλίδης, ζητά ασφάλεια στον χώρο εργασίας αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας, δίνοντας το παρών στο συλαλλητήριο της Κυριακής.



zarpanews.gr

The post «Η τραγωδία στα Τέμπη να μην ξεχαστεί» – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα σωματεία των Χανίων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα