Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους προστάτες της, Τρεις Παίδες εν Καμίνω | Photos+Video

| Photos+Video

Τους προστάτες της, τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω τίμησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την καθιερωμένη δοξολογία στον ναό της Μητρόπολης και μικρή δεξίωση στο Νεώριο Μόρο, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν δύο σπουδαίες προσωπικότητες, ο Αλέξανδρος Παπαδερός και ο Αντώνης Πλυμάκης.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου χοροστατούντος  του Σεβασμιoτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

«Η 17η Δεκεμβρίου αποτελεί για

το πυροσβεστικό προσωπικό μία δέσμευση συνεχούς αγώγιστης βοήθειας στην κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ. Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης.



Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχήθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα Χανίων.



Έπειτα ακολούθησε δεξίωση στο Νεώριο Μόρο, όπου πυροσβέστες βραβεύθηκαν για την προσφορά του στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, Αλέξανδρος Παπαδερός.

Στο ολοκαύτωμα του Ανατολικού Σελίνου το 1943, αναφέρθηκε ο κ. Παπαδερός, στα χωριά Κουστογέρακο, Λειβαδα και Μουρή: «Μας φώναζαν ως «οι καμμένοι» (…) η φωτιά είναι για μένα ένα βίωμα εντελώς ξεχωριστό, οδυνηρό και διδακτικό» σημείωσε.

Τιμήθηκε επίσης και ο κ. Αντώνης Πλυμάκης, επίτιμος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια και διαχρονική συμβολή των ορειβατών στο έργο της πυροσβεστικής.



zarpanews.gr

The post Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους προστάτες της, Τρεις Παίδες εν Καμίνω | Photos+Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα