Η πολύ απλή εξήγηση που το άνοιγμα ομπρέλας μέσα στο σπίτι θεωρείται κακή τύχη

Τα κρύα του χειμώνα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ενώ μαζί τους έχουν έρθει και οι δυνατές βροχές της εποχές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ομπρέλα αποτελεί βασικό αξεσουάρ σχεδόν σε κάθε έξοδό μας. Υπάρχει, όμως, μία δεισιδαιμονία την οποία ακούμε από τότε που ήμασταν μικροί.

«Μην ανοίξεις ποτέ ομπρέλα μέσα στο σπίτι»

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν ξέραμε καν τον λόγο, ακολουθούσαμε την οδηγία των μαμάδων και των γιαγιάδων. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσουμε γι’ αυτή την περίεργη δεισιδαιμονία. Αν και

δεν υπάρχει «επίσημη» θεωρία που να δίνει απόλυτη απάντηση, υπάρχουν υποθέσεις για το σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η αρχαία «κατάρα» της ομπρέλας.

Οι περισσότεροι εντοπίζουν την προέλευσή της στην Αρχαία Εποχή. Σχετικά με αυτή τη θεωρία, σχετιζόταν με την αιγυπτιακή μυθολογία και τον πολιτισμό. Μια από τις εξηγήσεις υποδηλώνει ότι θεωρήθηκε κακός οιωνός όταν κάποιος που δεν ήταν ευγενής μπορούσε να βρίσκεται στη σκιά μιας ομπρέλας, συνήθως φτιαγμένης από φτερά γαλοπούλας. Υπάρχει επίσης μια άλλη θεωρία που λέει ότι αν αυτή η ομπρέλα ανοιγόταν σε μέρα που δεν υπήρχε ήλιος, αυτό θα εξόργιζε τον θεό του ήλιου, Ρα.

Όμως αυτές οι υποθέσεις δεν πείθουν πλήρως την επιστημονική κοινότητα, η οποία θεωρεί ότι αυτή η δεισιδαιμονία είχε το σημείο προέλευσής της τον 19ο αιώνα, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν στο εμπόριο οι κλασικές ομπρέλες που γνωρίζουμε σήμερα.

Το βασικό πρόβλημα είναι το ίδιο με το σημερινό: δυσκολία στο άνοιγμα τους σε μικρούς χώρους, κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά. Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με την επιστήμη, διαδόθηκε η ιδέα ότι το άνοιγμα της ομπρέλας εντός σπιτιού είναι «καταραμένο», προκειμένου να εμποδίσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν αυτήν την πρακτική.

Κοίτα να δεις που η λύση του μυστηρίου ήταν μπροστά στα μάτια μας και δεν τη βλέπαμε τόσο καιρό.

plus.gr

The post Η πολύ απλή εξήγηση που το άνοιγμα ομπρέλας μέσα στο σπίτι θεωρείται κακή τύχη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα