«Η Πολιτεία ξεχνά τις θυσίες των αστυνομικών» – Με συγκίνηση και παράπονο το τρισάγιο για τους Χανιώτες αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον | Video+Photo

Την μνήμη των ηρώων αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, τίμησε η αστυνομική οικογένεια στα Χανιά σήμερα Σάββατο των ψυχών. H τελετή συνοδεύτηκε από πολιτικές αναφορές, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νίκο Ξανθουδάκη, να τονίζει πως «δυστυχώς η επίσημη πολιτεία ξεχνά την θυσία των αστυνομικών (…) καθώς παρά τους δεκάδες νεκρούς το επάγγελμα δεν θεωρείται επικίνδυνο» και τον πρόεδρο των αποστράτων  Σπύρο Μαυράκη, να καλεί τον κόσμο και ειδικά τη

νεολαία να μην επιτίθεται σε αστυνομικούς, κρατώντας πάντα στο μυαλό αυτούς τους ήρωες.Σε κλίμα συγκίνησης, στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, τελέστη τρισάγιο στη μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευστάθιου Λαζαρίδη, του Υπαστυνόμου Α΄ Μιχαήλ Σπανουδάκη, του Αρχιφύλακα Αντώνιου Λουπασάκη και Αρχιφύλακα Στυλιανό Μπερτσουλάκη.

Στην μνήμη των τεσσάρων αστυνομικών είναι αφιερωμένο και το μνημείο πεσόντων στον αύλειο χώρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Γιώργος Λυμπινάκης αναφέρθηκε σε «μια μέρα που μας θυμίζει όλα όσα μπορούν σε μια υπηρεσιακή στιγμή να ανατρέψουν την καθημερινότητα και τα όνειρα.

Ο βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, τόνισε΅«144 αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους σε ώρα καθήκοντος από το 1984 μέχρι το 2021. Ανάμεσά τους και οι τέσσερις συνάδελφοί σας, των οποίων την μνήμη τιμούμε σήμερα. Ο Στάθης Λαζαρίδης που δέχτηκε πυρά σε αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά και έχασε τη ζωή του οκτώ χρόνια μετά. Ο Μιχάλης Σπανουδάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του κυνηγώντας ληστές ενώ δεν ήταν σε υπηρεσία και ο Αντώνης Λουπασάκης και ο Στυλιανός Μπερτσουλάκης που έχασαν την ζωή τους σε ώρα καθήκοντος»

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής σημείωσε πως «το χρέος που αντιστοιχεί σε ζωές που χάθηκαν, δεν ξεπληρώνεται ποτέ όμως θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι μαζευόμαστε εδώ κάθε χρόνο και να τιμούμε όλους αυτούς και στο πρόσωπο αυτών, όλους όσους πράττουν το καθήκον τους, φορώντας την στολή του Έλληνα αστυνομικού»

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ευχήθηκε να μην υπάρχουν άλλα τέτοια θύματα, να αλλάξει η κοινωνία, να μην υπάρχουν άλλες τέτοιες καταστάσεις, θα θυμηθούμε τις παραδοσιακές κοινωνίες του παρελθόντος.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε ότι οι συντοπίτες μας έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό που κατ’ αυτούς είναι επάγγελμα, για όλους εμάς είναι λειτούργημα. «Αυτό το μήνυμα, που έχει να κάνει με το καθήκον, με τον επαγγελματισμό και με την ευσυνειδησία καθώς είναι αυτά που πρέπει να αναδεικνύονται».


Ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τόνισε:  «το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να διακατέχει μια κοινωνία είναι πάνω από όλα τα άλλα αγαθά. Και το καθήκον του αστυνομικού είναι να περιφρουρεί αυτό. (…) Συμφωνώ με τον πρόεδρο ότι το λειτούργημα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό και όλες οι ηγεσίες του υπουργείου δημοσίας τάξης τάσσονται αλληλέγγυες με αυτό το διαχρονικό αίτημα. Αλλά δυστυχώς οι κυβερνήσεις και άλλοι υπουργοί το φρενάρουν, επειδή βλέπουν συνολικά τα πράγματα» ανέφερε.

Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Μαστραντωνάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τιμούμε αυτούς που έβαλαν το καθήκον πάνω από τη ζωή τους, με την αυτοθυσία τους μας θέτουν προ των δικών μας ευθυνών απέναντι στους πολίτες:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων Νίκος Ξανθουδάκης, σημείωσε πως «δυστυχώς η επίσημη πολιτεία ξεχνά την θυσία των αστυνομικών (…) καθώς παρά τους δεκάδες νεκρούς το επάγγελμα δεν θεωρείται επικίνδυνο. Μέχρι πότε θα κωφεύει η πολιτεία στο δίκαιο αίτημά μας;»

Ο πρόεδρος των αποστράτων, Σπύρος Μαυράκης, τόνισε πως « όλα αυτά που αφήσατε πίσω σας πολυαγαπημένοι μας συνάδελφοι οφείλουμε να μην τα ξεχάσουμε αλλά να τα διαχειριστούμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο.  

Τις δικές τους αναφορές έκαναν συγγενείς των τεσσάρων πεσόντων:

zarpanews.gr

The post «Η Πολιτεία ξεχνά τις θυσίες των αστυνομικών» – Με συγκίνηση και παράπονο το τρισάγιο για τους Χανιώτες αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον | Video+Photo appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η Πολιτεία, Χανιώτες, | Videos + Photo,i politeia, chaniotes, | Videos + Photo