Η πόλη που προσλαμβάνει σεκιούριτι για να κυνηγάει ανεμβολίαστους με μισθό μαμούθ

Είναι από τις πόλεις με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων ενάντια στον κορονοϊό πανευρωπαϊκά και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα σε σημείο που παίζουν κορώνα γράμματα την επιβίωση τους μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Πρόκειται για πόλη της Αυστρίας που αναζητά υπαλλήλους που θα επιφορτιστούν με την επιβολή προστίμων σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι με το εμβόλιο του κορονοϊού.

Η προσπάθεια στρατολόγησης έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την εντολή της κεντρικής διοίκησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη τη χώρα.

Η πόλη αυτή είναι το Λιντς.

Έχει 200.000 κατοίκους και έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά του Covid σε όλη την Αυστρία.

«Οι υποψήφιοι που θα περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις θα ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των πολιτών και θα λαμβάνουν μέτρα εναντίον όσων δεν πληρώνουν το πρόστιμό τους επειδή δεν είναι εμβολιασμένοι», αναφέρει η αγγελία εργασίας που δημοσιεύτηκε. Προσθέτει επίσης πως «η θέση ταιριάζει σε όσους απολαμβάνουν να εργάζονται με τη νομοθεσία, τη νομιμότητα και τις διοικητικές διαδικασίες».

Μισθός 2.774 Ευρώ
Κάθε υπάλληλος θα αμείβεται μηνιαίως με μισθό που ξεκινά από 2.774 Ευρώ. Oι βασικές προϋποθέσεις για τη θέση εργασίας, είναι να έχει αυστριακή υπηκοότητα, να είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να έχει καλή φυσική κατάσταση και να είναι έτοιμος να εργαστεί υπερωρίες, να μην έχει ποινικό μητρώο και φυσικά να έχει έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης κατά του Covid. Τονίζεται πως οι γυναίκες θα έχουν προτεραιότητα όταν διεκδικούν τη θέση έναντι ανδρών με παρόμοια προσόντα.

Πρόστιμο 3.600 το χρόνο
Στις αρχές Νοεμβρίου τα δύο από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid για όλους τους Αυστριακούς. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο τους επιβάλλεται βαρύ πρόστιμο κάθε τρεις μήνες. Εάν ένα άτομο επιμείνει να αντιστέκεται στον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια ενός έτους, θα μπορούσε να καταλήξει να πληρώσει συνολικά 3.600 ευρώ για τους 12 μήνες, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Ανεμβολίαστοι στο σπίτι
Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ανακοίνωσε καθολικό εμβολιασμό στον πληθυσμό. Η Βιέννη ήταν επίσης η πρώτη στον κόσμο που επέβαλε αυστηρό lockdown σε εθνικό επίπεδο ειδικά για τους μη εμβολιασμένους τον Νοέμβριο. Αυτό έληξε στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά στους μη εμβολιασμένους Αυστριακούς εξακολουθούν οι απαγορεύσεις για τις μη απαραίτητες εξόδους από το σπίτι.

Πηγή: ethnos.gr

The post Η πόλη που προσλαμβάνει σεκιούριτι για να κυνηγάει ανεμβολίαστους με μισθό μαμούθ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα