Η ώρα του Βελόπουλου

Ποτέ μη λες ποτέ. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε αποκλείσει, τον καιρό της δημοσκοπικής άνοιξης για τη ΝΔ, κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά ήρθαν οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και αναγκάζεται να κοιτάξει προς την πλευρά της «Ελληνικής Λύσης» αγωνιώντας για τη διατήρηση της εξουσίας.

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ λέγοντας ότι δεν αισθάνεται «καθόλου κοντά» με τον Κ. Βελόπουλο αλλά χωρίς να διαβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να

προκύψει κυβερνητική συνεργασία.

Ακολούθησε ο Άδ. Γεωργιάδης θυμίζοντας πως η φιλία του με τον Βελόπουλο κρατάει τριάντα χρόνια, μετά το προχώρησε ο Μ. Βορίδης και στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το επιβεβαίωσε με το να μη το διαψεύσει.

Φλογεροί υποστηρικτές της κυβέρνησης, όπως ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Σάκης Μουμτζής, δεν μπορούν να το πιστέψουν. Οι κεντρώοι της κυβέρνησης, από τον Κυρ. Πιερρακάκη μέχρι τον Π. Τσακλόγλου, σιωπούν την ώρα που ο ΛΑΟΣ παίρνει το πάνω χέρι στη ΝΔ.

Μα είναι δυνατόν να συνεργαστούν με ένα φιλοπουτινικό και αντιεμβολιαστικό κόμμα;

Μπορεί να ισχύουν αντικρουόμενα σενάρια:

Να αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας με το κόμμα του Βελόπουλο χωρίς να το πιστεύουν πραγματικά, για να στείλουν το μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν τον χρειάζονται.

Να απευθύνονται στους βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» για να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους στη Βουλή ερήμην της ηγεσίας.

Να οργανώνουν μια παρασκηνιακή συμφωνία με τον Κ. Βελόπουλο για ψήφο ανοχής προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας η ΝΔ.

Να έχουν πραγματικά ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ – Ελληνικής Λύσης.

Ό,τι και αν συμβαίνει, και μόνο ότι συζητιέται πλέον αυτή η προοπτική που γελοιοποιεί τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη για άνοιγμα στο κέντρο, δείχνει πολιτική απελπισία. Είναι η τελευταία λύση, οδυνηρή και ίσως μοιραία, που μπορεί να προκύψει μόνο με βάση το δόγμα Πέτσα, «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» ή την αντιστροφή του.

tvxs.gr

The post Η ώρα του Βελόπουλου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βελόπουλου,velopoulou