Η ώρα της Βουλής: Μητσοτάκης μόνος απέναντι στο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης
Μέσα σε μία ατμόσφαιρα που μυρίζει «μπαρούτι» και με φόντο το χθεσινό κλείσιμο από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη κάθε «χαραμάδας» για μετεκλογική συνεργασία με την ηγεσία της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης καλείται σήμερα να διαχειριστεί την πιο δύσκολη πολιτική κατάσταση από την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων.
Σύσσωμη η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα αναμένει με αγωνία τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή,
Όλες οι πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη αποφασισμένο να σηκώσει πρώτος τους τόνους για να προκαταλάβει την τακτική πόλωσης που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει ότι ήταν ο ίδιος ο οποίος οδήγησε σε παραίτηση τόσο τον στενό του συνεργάτη Γρηγ. Δημητριάδη όσο και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Π. Κοντολέοντα, μόλις πληροφορήθηκε την επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη.
Επίσης, θα παραδεχθεί ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω θωράκισης της ΕΥΠ και θα επαναλάβει ότι πέραν των προτάσεων που εκ των υστέρων, πάντως, παρουσίασε, είναι ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες για την αναδιάρθρωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει με έμφαση τους πολιτικούς αρχηγούς να αποσαφηνίσουν εάν κατά την άποψή τους θα πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου στην ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα. Αυτό, όπως λένε οι συνεργάτες του, θα είναι από τα κομβικά σημεία της παρέμβασής του.
Προφανώς, ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τη μέχρι σήμερα «πεπατημένη» έναντι των βέβαιων πιέσεων που θα δεχθεί από την αντιπολίτευση για να ξεκαθαρίσει γιατί παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης, τι συμβαίνει με το σύστημα παρακολούθησης Predator, αν υπάρχουν και ποιοι άλλοι υπό παρακολούθηση κλπ.
Στο παρασκήνιο αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδεχομένως στην πρωθυπουργική φαρέτρα θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και συνιστούν λόγο σφοδρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, που διαρρέονται τα παραπάνω, είναι έκδηλη η νευρικότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πιθανότητα να υπάρχουν αντίστοιχα «όπλα» και σε άλλα στρατόπεδα και να αξιοποιηθούν είτε εν όψει ή κατά τη σημερινή διαδικασία, είτε σε άλλο χρόνο.
Σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων, η σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού θεωρείται κρίσιμη, όχι μόνο για την «ψυχολογία» των γαλάζιων στελεχών που παρακολουθούν μουδιασμένα και αμήχανα τις εξελίξεις αλλά και διότι οι δημοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει και κάποιες από αυτές θα δουν πολύ σύντομα το φως της δημοσιότητας.
ieidiseis.gr
The post Η ώρα της Βουλής: Μητσοτάκης μόνος απέναντι στο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης appeared first on zarpanews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τζόκερ: Που παίχτηκε το «χρυσό» δελτίο που κερδίζει 12 εκατ. ευρώ-Με μόλις 3 ευρώ και τυχαία επιλογή αριθμών!
- Ανατροπή με το θάνατο 19χρονης στο Ναυτικό – «Στροφή» σε κάτι που ήπιε ή έφαγε
- Ισχυρότατο αντιρυτιδικό λάδι για το πρόσωπό μας και για τα μάτια μας.
- Κηδεύεται σήμερα η 6χρονη - Οι δηλώσεις του πατέρα και η παρέμβαση Κατερινόπουλου
- Πολεμικό Ναυτικό: Τι συνέβη με τον θάνατο της 19χρονης - Η Τυνησία και το αιμορραγικό εξάνθημα
- Ντόρσεϊ: «Σε πόσα παιχνίδια εκτελεί μόνος ένας παίκτης από την ομάδα βολές;»
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε το 50 μέτρων τετραώροφο πλωτό παλάτι του Ερντογάν (βίντεο)
- Αφού έπαιξε με τα νεύρα των οπαδών του κατάφερε να προκριθεί
- Τεκμήρια διαβίωσης: Τι θα κερδίσουν οι φορολογούμενοι από την κατάργηση τους
- Live Europa League: Ολυμπιακός - Απόλλων Λεμεσού 1-1 (Παράταση, Β΄ μέρος)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις zarpanews

- Τελευταία Νέα zarpanews
- Η ώρα της Βουλής: Μητσοτάκης μόνος απέναντι στο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης
- Ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή 26 Αυγούστου
- Τι λένε τα ζώδια για την Παρασκευή 26 Αυγούστου
- Υπερήλικη 101 ετών νοσηλεύτηκε με κορονοϊό και… βγήκε νικήτρια
- Έρχεται πληρωμή για το Power Pass – Ποιοι θα πάρουν «έξτρα» επίδομα ρεύματος
- Θέμα και στους Financial Times οι υποκλοπές στην Ελλάδα – «Οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Μητσοτάκη»
- Ένας υπερτυχερός κέρδισε πάνω από 11 εκ. ευρώ στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ – Δείτε τους τυχερούς αριθμούς
- ΗΠΑ: Ηρωίδα σερβιτόρα έσωσε παιδί από κακοποίηση χάρη στην παρατηρητικότητά της
- Κρήτη | «Πρόκειται για δολοφονία» – Ξεσπά η χήρα του 51χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αμερικανοί βουλευτές για Τουρκία: «Δεν γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ να συνεργάζεται με το καθεστώς Πούτιν»
- Επιμένει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες
- Υπόθεση υποκλοπών: Σε κλίμα πόλωσης η αυριανή «μάχη» στη Βουλή
- ΗΠΑ: Επιστολή 18 βουλευτών στον Μπλίνκεν – Ανησυχία για την απόκτηση επιπλέον S-400 από την Τουρκία
- ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στην Οκλαχόμα για δολοφονία του 1997
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πράσινο φως για πώληση 40 ελικοπτέρων στην Αυστραλία
- Λάρισα: Καταγγέλλουν ότι τους έδωσαν… λάθος μωρό στο μαιευτήριο
- Στην Ολομέλεια η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις
- Γάλλοι ευρωβουλευτές: Τα λύματα της Βρετανίας μετατρέπουν τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα σε χωματερές