Η οφθαλμαπάτη που «τεστάρει το IQ σας» σε 5 δευτερόλεπτα

Μια απλή οφθαλμαπάτη κάνει το γύρο του διαδικτύου, καθώς υπόσχεται ότι θα ξεσκεπάσει το δείκτη νοημοσύνης σας σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Πρόκειται για μια εικόνα που απαρτίζεται από 12 σφαιρίδια, τα οποία βρίσκονται σε ένα φόντο γεμάτο οριζόντιες γραμμές.

Ο στόχος του παρατηρητή είναι απλός: Πρέπει να βρείτε τι χρώμα έχουν τα σφαιρίδια όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Εάν και σε πρώτη ματιά η ερώτηση αυτή φαίνεται αρκετά απλή, στην πραγματικότητα η απάντηση είναι πιο περίπλοκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής «New York

Post», εάν καταφέρετε να βρείτε τη λύση μέσα σε 5 δευτερόλεπτα (ή και λιγότερο) τότε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ίσως έχετε υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από το μέσο όρο των ανθρώπων.

Δείτε την οφθαλμαπάτη και τη λύση παρακάτω:

Η λύση

Για να βρείτε την απάντηση στο γρίφο θα πρέπει αρχικά να κοιτάξετε από κοντά τις σφαίρες και να τις εξετάσετε προσεκτικά. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να μεγεθύνετε την εικόνα στην οθόνη σας.

Σε πρώτη ματιά, οι σφαίρες φαίνεται να διαφέρουν χρωματικά η μία από την άλλη, με κάποιες να μοιάζουν μπλε, άλλες κόκκινες και άλλες πράσινες.

Ωστόσο, με μια πιο παρατηρητική ματιά, γρήγορα θα καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα οι ρίγες είναι αυτές που έχουν διαφορετικά χρώματα και όχι οι σφαίρες.

Εάν αγνοήσετε τις ρίγες και εστιάσετε την προσοχή σας μόνο στα σφαιρίδια, θα δείτε ότι ανάλογα με το χρώμα που έχουν οι ρίγες που καλύπτουν τα μπαλάκια, η απόχρωση της κάθε σφαίρας φαίνεται διαφορετική.

Όμως, στην πραγματικότητα εάν παρατηρήσετε μεμονωμένα την κάθε σφαίρα, τελικά όλα τα μπαλάκια έχουν το ίδιο ακριβώς χρώμα: μια απόχρωση του μπεζ.

ieidiseis.gr

The post Η οφθαλμαπάτη που «τεστάρει το IQ σας» σε 5 δευτερόλεπτα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα